Jiro Taniguchi i Masayuki Kusumi recuperen l’entranyable golafre Goro Inokashira

Un home solitari, amb un treball de comercial que li permet una gran mobilitat, recorre els carrers de Tòquio i altres localitats japoneses per visitar als seus clients. Cada dia és una ocasió per redescobrir un barri que coneix o per conèixer un de nou. Però per aquest home, sempre solitari, sempre amb gana, el moment del menjar constitueix una autèntica aventura, gairebé un ritual… 

Setze anys després de la publicació d’aquella petita joia que és El gourmet solitario, obra amb la qual es va iniciar l’ara molt exitós gènere al Japó del còmic gastronòmic; Jiro Taniguchi i Masayuki Kusumi recuperen l’entranyable golagre Goro Inokashira a Paseos de un gourmet solitario, nou tiberi de les més saboroses vinyetes. 

A través de la curiosa mirada d’Inokashira, un personatge que captiva en la seva extremada timidesa; Taniguchi i Kusumi elaboren un exquisit tractat de la fascinant cultura gastronòmica nipona. Delicats i saborosos mossos d’oden, ramen, teriyaki… en blanc i negre, que a la vegada amaguen un retrat més ampli dels costums i tradicions de la sempre fascinant societat japonesa.

Paseos de un gourmet solitario. Jiro Taniguchi, Masayuki Kusumi. Astiberri. Bilbao, 2016. 144 pàgines.