Parásitos és una comèdia d'humor negre sobre els aspectes més durs del capitalisme salvatge. És la història d'una família sud-coreana, els Kim, que viu en un petit soterrani en condicions absolutament precàries, que intenta sobreviure com pot amb feines temporals. 

La sort els arriba quan el fill, Ki-woo, fent-se passant per un estudiant universitari, és contractat per una rica família, els Park, com a tutor d'anglès de la seva filla adolescent. A partir d'aquí, tots els membres de la família Kim acabaran treballant per als Park, amb identitats i professions falses i sense reconèixer que són família. Les històries dels Kim i dels Park acabaran barrejant-se en una història amb molt de ritme, amb intriga, crims i humor.

Parásitos és una pel·lícula que rebutja el pur entreteniment intrascendent, però que alhora evita la seriositat i la manca de ritme atribuït generalment al cinema d'art i assaig.

Parásitos és una pel·lícula de CJ Entertainment dirigida per Bong Joon-ho i protagonitzada per Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik i Park So-dam. Ja ha recaudat 150 milions de dòlars a tot el món, el que era un rècord històric a nivell coreà, però sens dubte, amb l'Oscar, el taquillatge es multiplicarà.