Palau Digital, la plataforma online que va posar en marxa el Palau de la Música Catalana amb la col·laboració Endesa, ha presentat aquest dijous les novetats de la nova temporada, un curs marcat per les circumstàncies de la pandèmia del coronavirus.

Així, a banda dels habituals continguts en línia, el Palau oferirà concerts en streaming de forma gratuïta i accessible per a tothom. Entre les actuacions que es retransmetran en directe a través de la pantalla hi destaquen el Magnificat de Bach amb el Cor de Cambra, el recital amb Valentina Lisitsa o el Concert de Sant Esteve

Palau Digital va néixer fa gairebé dos anys amb l’objectiu d’acostar la cultura a tots els públics, un servei que ha cobrat més importància que mai per culpa de la pandèmia. La plataforma, que va ser pionera a l’estat espanyol, acumula més de 244.000 visites i un total de 150 continguts, dels quals 30 són concerts, 51 conferències i 15 audiovisuals amb continguts divulgatius especialment creats per a la plataforma (Palau 360 i Resurrecció), a més d’articles i altres arxius d’àudio i vídeo.

L'aposta pels concerts en streaming va començar el passat 1 de juliol, amb el concert de la Represa amb Albert Guinovart. El dijous 19 de novembre es va fer el segon amb la retransmissió en directe del Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo amb motiu de la celebració dels 80 anys de la seva estrena al Palau, un recital que va tenir un total de 2.782 espectadors únics.

Més concerts

A banda dels concerts esmentats anteriorment, Palau Digital també emetrà a través de la seva plataforma la Novena simfonia de Beethoven, simultàniament per l'streaming i TV3, o la Vuitena de Beethoven. També hi haurà continguts propis del Servei Educatiu del Palau: Cobla 2.0; Big Bang Beethoven i Twinkle Twinkle Baby’s Star i es llançarà un nou format de càpsules digitals divulgatives concebudes a partir de les conegudes conferències “Parlem de Música” prèvies als concerts de Palau 100.