Pacifiction, la pel·lícula d'Albert Serra ha obtingut 9 nominacions als premis César. La coproducció hispà-francesa ha aconseguit les nominacions de millor pel·lícula i millor direcció. La pel·lícula d'Albert Serra és la tercera amb més nominacions després de l'Innocent, de Louis Garrel (11) i La Nuit du 12, de Dominik Moll, amb 10. A més, As bestas, de Rodrigo Sorogoyen també ha aconseguit la nominació a la millor pel·lícula estrangera. La 48 edició dels premis que concedeix l'Acadèmia de Cinema de França es lliuren el pròxim 24 de febrer.

Tot i l'èxit que està tenint el film a l'estranger, a Espanya no ha rebut el mateix reconeixement. S'ha quedat sense nominacions als premis Goya, als Feroz i als Forqué, només els Premis Gaudí de cinema català la van recompensar amb tres guardons. Abans Pacifiction es va estrenar a la secció oficial del Festival de Canes. Era la primera vegada que el director banyolí estava seleccionat a la competició oficial per a la Palma d'Or. Anteriorment, havia participat amb pràcticament tots els seus treballs al prestigiós festival, però en seccions paral·leles. El film ja ha estat guardonat a França amb tres premis Lumière, els que atorga l'associació de periodistes estrangers, a millor direcció, millor fotografia d'Artur Tort i millor actor. Al desembre també va rebre el guardó Louis Delluc, l'anomenat Goncourt del cinema, 'exaequo' amb Saint Omer, el debut cinematogràfic de la directora Alice Diop.

Diumenge passat, l'Acadèmia del Cinema Català va guardonar amb 3 premis Gaudí el treball d'Albert Serra: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor fotografia i millor direcció de producció. Albert Serra no va poder recollir presencialment el premi perquè era a Los Angeles, on es projectava una retrospectiva del seu cinema.

Als César també ha estat nominada la producció espanyola As bestasEl film de Sorogoyen, que lidera les nominacions als Premis Goya, ha guanyat el Forqué a millor llargmetratge i a millor actor protagonista pel paper de Denis Menochet. Aquesta producció competirà en la seva categoria amb la belga Close, la polonesa Eo (totes dues nominades a l'Oscar a millor pel·lícula internacional), la sueca El triangle de la tristesa (nominada l'Oscar a millor pel·lícula) i la també sueca La conspiració del Cario. Com ja s’havia anunciat prèviament, el director i productor nord-americà David Fincher rebrà el Cèsar d’Honor del 2023. La cerimònia dels grans premis del cinema francès tindrà lloc a París, al llegendari teatre Olympia, el pròxim 24 de febrer.