El proper diumenge l'Auditori acollirà un gran concert com a clausura de l'Any Ovidi, amb la Coral Sant Jordi i amb la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi. Amb aquest acte es volen commemorar els 21 anys de la mort del cantant d'Alcoi. El concert Ovidi Simfònic. Perquè volem! s'emmarca dins la XXI edició del Festival Barnasants, de música d'autor.

El concert

El concert Ovidi Simfònic es presenta com una proposta innovadora, en què les cançons d'Ovidi Montllor es podran escoltar en un format únic: banda simfònica i veus. La voluntat última de l'espectacle és convertir-se en un espai de reflexió sobre les creacions del cantant alcoià en un nou marc. La Corporació Musical Primitiva d'Alcoi és una associació sense ànim de lucre del poble d'Ovidi, que inclou una banda, un grup de dolçaines i tabals i una escola de música. La Coral Sant Jordi, amb una seixantena de cantaires, pretén cantar tot tipus de música, de jazz a gregorià i de Mahler fins a Ovidi. Amb més de 60 anys de presència al món musical, i amb cantants que dediquen molts hores a millorar la seva tècnica, s'ha convertit en tot un referent de la música coral.

Ovidi, per sempre

Ovidi fou un cantautor de referència de la Nova Cançó. Però a més a més de dedicar-se a la cançó, amb 12 àlbums editats, va fer d'actor de cinema i de teatre. No va poder estudiar molt, perquè per problemes econòmics va haver de començar a treballar de molt jove, però tenia una gran cultura. El 1959 es traslladà a Barcelona on el 1968 va enregistrar el seu primer disc, La fera ferotge. Es va popularitzar amb les seves interpretacions de poetes catalans com Pere Quart o Joan Salvat-Papasseit. Amb les seves cançons pretenia denunciar el franquisme i defensar la llengua catalana i es va convertir en tot un referent de l'oposició a la dictadura. Va morir prematurament, el 1995, a causa d'un càncer d'esòfag.

 

Barnasants

El festival Barnasants, que va iniciar-se el 26 de febrer i que es perllonga fins l'abril, i que en total presentarà un centenar de concerts, ofereix altres espectacles aquesta setmana. El dijous acull a l'Auditori l'espectacle Bes Nagat (Sense Pistola), en què Laia Oliveras i Les veus d'Arturo Gaya musicaran poemes d'Enric Casasses. El mateix dijous, al Centre Cultural Albareda, Rosa Sánchez oferirà cançons revolucionàries llatinoamericanes, i al bar Tinta Roja cantarà l'italià Peppe Voltarelli. El divendres a l'Auditori hi cantaran Joan Amèric i Andreu Valor, i a l'Àtrium de Viladecans la cantant Gemma Humet debutarà amb Si canto enrere. El dissabte, Rosalia, un grup de celta-folk de l'Hospitalet, actuarà al Luz de Gas. Al Teatre Joventut de l'Hospitalet hi actuarà la cantant Rozalén, d'Albacete i a l'Àtrium de Viladecans hi presentarà les seves cançons Maria del Mar Bonet, acompanyada del valencià guitarrista Borja Penalba. El diumenge, a més del concert Ovidi Simfònic. Perquè volem, hi haurà un concert de la cantant mallorquina Apol·lònia al Harlem Jazz Club, i al Tradicionarius es farà un homenatge a la cantant italiana Bianca d'Aponte.