L'editorial Planeta presenta Bake It Simple. Recetas fáciles de pastelería para preparar en casa, del pastisser Oriol Balaguer. Aquest llibre s'emmarca dins la col·lecció Planeta Gastro, que intenta fer difusió de l'alta gastronomia mitjançant llibres molt cuidats, tant en el seu disseny, com en el seu contingut. Un receptari excepcional per aprendre a fer pa, madalenes i bunyols de l'Empordà, però també algunes postres molt més sofisticades, com croquetes de xocolata o pastís sacher. La recepta estrella del llibre, i la més complicada, és la dels croissants, la gran especialitat del pastisser Oriol Balaguer.

Expert i comunicador

En els darrers temps és freqüent que els genis de la cuina vulguin transmetre els seus coneixements a través de llibres. Però no sempre els grans cuiners són bons comunicadors, i sovint els seus llibres són indesxifrables per la seva mala redacció, o són tan complexos que només són comprensibles per cuiners tan genials com el seu autor. Bake It Simple, en aquest sentit, és un llibre ben diferent, que incorpora una feina molt seriosa d'edició. S'inicia amb una llista de tècniques i trucs, per tal de facilitar la comprensió de les receptes. Les receptes han estat molt ben organitzades, amb una redacció molt simplificada i amb una llista sistemàtica de tots els passos que s'han de seguir. I, el millor de tot, està acompanyat d'unes fotografies excel·lents.

Per a iniciats

Bake it Simple és un llibre molt acurat, amb un disseny excel·lent i amb una redacció senzilla i agradable. Balaguer aporta algunes receptes que qualifica de "senzilles". Malgrat tot, no és un llibre d'iniciació a la pastisseria. Les receptes són molt abreujades i en alguns casos no són accessibles per a qui no tingui uns mínims rudiments de pastisseria. Ara bé, pot ser idoni per a aquells que ja tenen el costum de dedicar les seves hores d'oci a la pastisseria.

Planeta Gastro

Aquesta col·lecció va començar amb tres llibres: el de Balaguer; Xemei. Cocina venexiana en Barcelona, de Jon Sarabia i Max i Stefano Colombo, sobre aquest restaurant del Poble Sec; i Elkano, d'Aitor Arregui i Juan Pablo Cardenal, sobre un famós establiment de peix de Getaria. Ara s'acaben de publicar quatre obres més: Food Trucks. Cocina de autor sobre ruedas, d'Alba Yáñez, en què explica la moda de les camionetes - restaurant; Curso de cocina para novatos, un senzill manual de l'actor Juan Echanove; Casa Marcial, un llibre escrit entre Benjamín Lana i el xef Nacho Manzano en què s'ofereixen receptes d'aquest gran restaurant asturià i s'analitza la seva trajectòria; i En el restaurante, de Christoph Ribbat, una compilació de anècdotes de grans cuiners...