L'11 i 13 d'abril, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona acollirà l'òpera Orgia. L'obra, basada en el drama homònim escrit per Pier Paolo Pasolini, compta amb la participació del reputat compositor Hèctor Parra i el director de teatre Calixto Bieito. Amb Orgia, l'espectador no només té l'oportunitat de gaudir d'una òpera de primeríssim nivell, sinó també d'aprofundir en l'ànima humana.

Per denunciar el drama personal, el protagonista masculí d’Orgia es penja després de vestir-se de dona. De fet, en els darrers moments de la seva vida, pren consciència de la seva homosexualitat i el seu suïcidi es converteix així en un acte acusador. D'aquesta manera denuncia una societat intolerant, hipòcrita, cruel i despectiva amb tots aquells que se surten de les normes establertes. 

Amb els seus versos, Pasolini assenyala com el feixisme destrueix tot rastre d’humanitat en la societat moderna a través de la cultura de consum. A Orgia, doncs, l’amor i el sexe estan al servei d’una destrucció sàdica.

Però això no és tot. La jove mare coprotagonista, que vol trencar amb el seu marit, se suïcida. Però, abans de fer-ho, comet el terrible acte de Medea: assassina els seus dos fills.

Orgia té com a protagonistes cantants i actors al nivell d’aquesta gran aventura creativa encapçalada pel tàndem Parra-Bieito. No badis, que només se'n faran dues funcions i les entrades volen! Aconsegueix-les clicant aquí.