L'organització de La Mercè 2022 ja ha confirmat quins concerts ompliran els carrers de música i festa. Entre les propostes musicals més destacades s'hi troben La Oreja de Van Gogh, Els Catarres, Delafé y Las Flores Azules, Marcel i Júlia, Xarim Aresté, Alizzz, Stay Homas, 31 FAM, Luna Ki o el concert dedicat a Tete Montoliu. En total, un centenar d'artistes i grups —principalment catalans— ompliran els espais del BAM, festival Acció Cultura Viva i Música Mercè, així com també els espais ocupats per les ràdios musicals catalanes, amb concerts a l’espai públic i de lliure accés del 23 al 26 de setembre. A més, enguany es recuperen escenaris clàssics de la festa major com la Rambla del Raval, l’Avinguda de la Catedral, l’Avinguda Maria Cristina o l’Escenari Mediterràniament a la platja de Bogatell. Quines són les propostes de la programació musical de La Mercè per aquest setembre?  

ginesta mmvv acn
Foto: ACN

Els Catarres, Buhos, Ginestà o 31 FAM: La Mercè aposta per la música en català

La programació de La Mercè 2022 aposta un any més pel talent local amb un munt de propostes musicals nascudes a casa nostra. En són exemples els concerts de Buhos, Els Catarres, Ginestà, 31 FAM, la rapera Santa Salut, Clima o Stay Homas, representants de la música actual en català. Tots ells i molts més actuaran en diferents escenaris dels 12 que hi haurà habilitats per la ciutat, en una clara aposta per posar en el centre de la festa la música catalana en tots els seus diferents gèneres i formats. També hi seran els catalans Alizzz, Delafé y Las Flores Azules o Habla de mí en presente.

La Oreja de Van Gogh, Lola Índigo i La Pegatina, entre els concerts de les ràdios musicals

Les ràdios musicals catalanes tornen al seu escenari clàssic a l’Avinguda Maria Cristina. Divendres, aquest espai acollirà la programació de Cadena 100 amb David Ros, La Oreja de Van Gogh i Mosaic. Dissabte serà el torn d’Europa FM, que compta amb els concerts de Samantha, Nerea Rodríguez, Les Montses, Itaca Band i La Pegatina. Diumenge RAC105 tancarà la programació d’aquest escenari amb les actuacions de Clima, Ginestà, Stay Homas, Buhos i Habla de mí en presente. A més a més, diumenge també hi haurà la programació d’Els 40 al nou escenari de la Zona Universitària (carrer Martí i Franqués) amb Portobello, Miki Núñez, Lola Índigo, The Tyets i Dr. Prats.

La oreja de Van Gogh wikipedia  41
Foto: Wikipedia

Els escenaris de La Mercè 2022

Dels dotze espais programats en destaquen alguns d’emblemàtics de la ciutat que repeteixen per tercer any consecutiu com a escenaris de La Mercè, com el Teatre Grec o els Jardins del Doctor Pla i Armengol. Enguany es recuperen escenaris clàssics de la festa major com la Rambla del Raval, l’Avinguda de la Catedral, l’Avinguda Maria Cristina o l’Escenari Mediterràniament d’Estrella Damm a la platja de Bogatell, es mantenen espais com el Moll de la Fusta i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, la plaça major de Nou Barris o la Fabra i Coats i s’estrenen espais com la Ronda Sant Antoni o la Zona Universitària.