Encara no saps qui presenta els Goya 2023? Els premis més esperats del cinema se celebren aquesta mateixa nit a Sevilla en la que se sentirà una celebració ideal per a un any cinematogràfic amb moltes pel·lícules nominades a destacar. Entre elles es troben Alcarràs, que s'alçava recentment amb 5 premis Gaudí i acumula un total d'11 nominacions als Premis Goya 2023, i As bestas, producció catalana que parteix com a favorita amb 17 nominacions. I qui són els encarregats d'exercir de mestres de cerimònia? T'expliquem tot sobre els presentadors del Goya 2023.

🔴 Premis Goya 2023, DIRECTE | Última hora de la gala del cine
 

🟠 Premis Goya 2023: data, nominats, presentadors i tots els detalls de la gala
 

🟠 Nominats als Premis Goya 2023: tota la llista de nominacions

Qui presenta els Goya 2023?

 La gala de la 37a cerimònia dels guardons del cinema espanyol arriben amb la llista més gran de nominats i nominades de la història després d'afegir un nom més a cada categoria, passant de 4 a 6, i amb dues cares conegudes que s'estrenen com a mestres de cerimònies: l'actriu Clara Lago i l'actor Antonio de la Torre, ambdós noms molt estimats per la crítica i el públic i que seran els presentadors de la gala de lliurament dels Goya 2023.

🟠 On veure els Goya 2023 i horari de la gala del cinema espanyol més esperada

Són moltes més les pel·lícules que tenen possibilitats de triomfar en la gran nit del cinema espanyol. Entre les altres obres cinematogràfiques amb més nominacions hi ha Modelo 77, del director Alberto Rodríguez, que es disputa les estatuetes en 16 categories, mentre que Cinco lobitos, d'Alauda Ruiz de Azúa, empata amb la proposta de Simón amb 11 nominacions. També té punts d'alçar-se com la millor pel·lícula de l'any per a l'Acadèmia la nova aposta de Pilar Palomero, cineasta que va triomfar amb Las nenes el 2021. Aquesta vegada presenta La maternal, que ja es va emportar els guardons catalans a millor actriu revelació (Carla Quílez) i millor actriu de repartiment (Ángela Cervantes) i que aspira a tres estatuetes, amb Cervantes una altra vegada nominada a millor actriu de repartiment. Cerdita, Los renglones torcidos de Dios, Mantícora o En los márgenes també tindran presència a la gala dels Goya 2023.

Clara Lago Antonio Torre Goya
Clara Lago i Antonio de la Torre, en l'espot dels Premis Goya 2023.

Clara Lago i Antonio de la Torre, presentadors dels Goya 2023

Alguns els recordaran per la seva relació paternofilial a Primos (2011), una de les comèdies més recordades de Daniel Sánchez Arévalo. Llavors van compartir rodatge, però ara tant Clara Lago com Antonio de la Torre s'estrenen com a presentadors dels Goya 2023. Cap dels dos no té una personalitat excessivament còmica, com sí que han tingut altres amfitrions escollits per l'Acadèmia del Cinema en passades edicions, així que a la gala apostaran per un altre tipus de dinamisme. "No som ni Dani Rovira ni Silvia Abril, però en aquesta ocasió s'ha apostat per fer una cosa diferent, la nostra missió és celebrar aquest any increïble de cinema espanyol", va dir De la Torre en la presentació oficial de la cerimònia. "Encara que no descarto que em caigui el mòbil al vàter després de la gala per no veure les xarxes socials".

🟠 Quines actuacions tindrà la gala dels Goya 2023?

Ambdós intèrprets són grans cares conegudes del cinema espanyol i gaudeixen d'una àmplia trajectòria en pel·lícules. Clara Lago va començar a la gran pantalla amb El viaje de Carol, pel·lícula amb què va arribar a ser nominada a millor actriu revelació, encara que abans ja s'havia estrenat en televisió amb interpretacions a Compañeros i més tard aterraria també al fenomen televisiu de Los hombres de Paco. Altres papers destacats de la seva carrera són Tengo ganas de ti, Ocho apellidos vascos, Ocho apellidos catalanes o El pasajero, pel·lícula en la qual va fer el seu salt internacional.

Ambdós actors van coincidir a Primos, una de les comèdies més recordades de Daniel Sánchez Arévalo, en la qual interpretaven el paper de pare i filla

Més reconegut encara per l'Acadèmia de Cinema és Antonio de la Torre, que acumula un total de 14 nominacions als guardons en tota la seva història i 2 guardons per Azul oscuro casi negro i El reino. L'actor s'ha convertit en tot un reclam en el cinema espanyol i està considerat com un dels intèrprets més prolífics de l'estat, amb aparicions a més de 80 pel·lícules, en les quals va començar amb aparicions breus fins a consolidar-se al cim de la indústria. També es caracteritza per tenir una personalitat artística transversal, com ha demostrat brodant tant papers de comèdia com de misteri o drama, i li han dirigit grans directors com Álex de la Iglesia, Pedro Almodóvar, Icíar Bollaín, Daniel Calparsoro, Rodrigo Sorogoyen o Cesc Gay. Algunes de les seves pel·lícules més destacades són Gordos, La isla mínima, Los amantes pasajeros, Que Dios nos perdone, Tarde para la ira, La trinchera infinita o Historias para no contar.

🟠 Per què les estatuetes dels Premis Goya són així? Història del guardó