Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD), el veterà duo de synth pop format per Andy McCluskey i Paul Humphrey, serà aquest dimecres a la sala Apolo de Barcelona per presentar The Punishment of Luxury, el seu tretzè àlbum.

OMD és una de les formacions clàssiques del pop electrònic de finals dels anys setanta i primers vuitanta, pioners d'un so que es va fer gairebé hegemònic entre els adolescents més "intensos" gràcies a discos com Organisation (1980) o Architecture & Morality (1981), que incloïen joies que van tenir molt èxit en la seva versió single: Joan of Arc, Souvenir o l'antibel·licista Enola gay, per esmentar alguns hits indiscutibles.

The Punishment of Luxury és el 13è àlbum d'estudi del duo escrit, gravat, produït i barrejat pels propis McCluskey i Humphreys, i el tercer des que Humphreys retornés a la banda el 2010, després de molts anys de distanciament, amb History of Modern i ja el 2013 amb English Electric.

El nou treball -el títol del qual està inspirat en una obra del pintor decimonònic Giovanni Segantini- transita per camins sonors reconeixibles, sobretot aquell pop de tocs Kraftwerk, al qual han afegit un rerefons de crítica al consumisme i la comunicació excessivament tecnificada, com mostra el vídeo de The Punishment of Luxury, la cançó homònima de l'àlbum.

La combinació de caixes de ritmes, teclats electrònics, arranjaments orquestrals i veus són els elements més reconeixibles d'OMD, un grup que malgrat poder resultar una mica edulcorat va influir en formacions pop posteriors que van apostar o van coquetejar amb allò digital.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat