Un tuit amb dues imatges. Aquest ha estat el mètode escollit per la cantant catalana Rosalía per anunciar-nos per sorpresa una nova col·laboració que ens arriba de la mà del músic estatunidenc Oneohtrix Point Never. La cantant ha posat veu al tema Nothing's Special i ha fet realitat així una col·laboració al voltant de la qual s'especulava des del 2018, quan la catalana va penjar una foto de tots dos junts a les xarxes socials.

Nothing's Special és una balada en la qual Rosalía canta en castellà sobre una de les bases atmosfèriques de Daniel Loaptin, nom real d'Oneohtrix Point Never. Aquesta unió de forces entre ambdós artistes havia estat llargament anticipada i, de fet, mitjans de comunicació com Fader o Rolling Stone havien dedicat articles a especular sobre aquesta possibilitat.

"Danieeeel! Déu meu, recordo que ens vam conèixer el Nadal del 2018 i aleshores ens vam convertir en amics i vam començar a fer música junts. Avui celebro la teva música cantant una de les teves cançons perquè sempre t'he admirat, l'energia de les teves cançons, l'audàcia i el punt de vista de la teva música. A més, ets la persona més brillant i divertida que he conegut en la meva vida hahahaha. No puc esperar a fer més música junts", ha escrit a Twitter la catalana.

TWITTER Rosalia

Primer amb la veu de The Weeknd

La cançó, però, no és nova ni Rosalía ha estat la primera a ficar-hi la seva veu. De fet, el tema es va llançar a l'octubre com a part de l'àlbum Magic Oneohtrix Point Never amb la veu de The Weeknd, amb qui Loaptin ha treballat diverses vegades, exercint, fins i tot, de director musical del seu espectacle a la Superbowl. Rosalía també ha col·laborat amb aquest artista, en el seu cas en el remix del tema Blinding Lights.

Els darrers temes que havia publicat Rosalía daten de principis d'any i també són col·laboracions. Es tracta de Lo vas a olvidar, una cançó que signa amb Billie Eillish i que és part de la banda sonora d'Euphoria, una de les sèries preferides de la de Sant Esteve Sesrovires, i La noche de anoche amb Bad Bunny. 

El videoclip d'aquest últim tema va aconseguir sumar 8 milions de reproduccions a YouTube en només 15 hores des de l'estrena. Molts dels seguidors d'ambdós artistes van fer notar a les xarxes socials, amb bon criteri, que la posada en escena evocava el quadre La persistència de la memòria, de Salvador Dalí.

 

 

Imatge principal, Rosalía i Daniel Loaptin (Oneohtrix Point Never) a l'estudi el 2018 / Twitter