Fa mesos que el hype envolta BB Trickz. La joveníssima rapera barcelonina no deixa de sumar adeptes a la seva causa. Penya totxa de la ressonància de Rosalía, C. Tangana o Karol G han declarat el seu amor per ella. Els elogis li plouen com un matí a Birmània en època de monsó: d'ella s'ha dit que és la nova sensació de la música urbana, en part gràcies a versos carregats d'humor i provocació que contrasten amb la seva suau veu i la seva timidesa davant dels mitjans. Floretes que ara justifica amb la publicació de Sadtrickz, el seu segon EP. Ja el podeu gaudir des d'avui a totes les plataformes d'streaming. 6 temes. 10 minuts i 53 segons que són el més il·lustratiu manual de la filosofia vital de la seva generació. Un vídeo de TikTok transformat en  un decàleg magnetitzant de bases i barres. "Vull fer una música que expressi com em sento i que, quan l'escolti, em faci sentir bé amb mi mateixa, orgullosa", afirma davant d'aquesta aparent dicotomia i després de reconèixer que la seva manera d'entendre el rap d'alguna manera beu de la seva experiència amb el “bullying” durant la seva etapa escolar, que la va obligar a fer-se “més forta”.

Hi ha qui posa en dubte els seus orígens i la seva honestedat (entre altres, el tòtem del trap per aquesta latituds, Yung Beef), potser perquè no acaben d'entendre com una artista d'aparent fragilitat exterior llenci després versos del tipus: "Lo siento, mamá, sé que soy lo peor / Sé que no te gusta que fume, pero fuck mi pulmón / Sé que no te gusta que folle, pero fuck el condón". "El que dic ve de mi, és cent per cent jo, però no m'ho prenc tot de debò. Igualment, en aquell moment és cert com em sento", defensa aquesta compositora de verb fàcil nascuda amb el nom de Belize Kazi a Barcelona fa 23 anys i que va començar en això "escrivint poesia".

Vull fer una música que expressi com em sento i que, quan l'escolti, em faci sentir bé amb mi mateixa, orgullosa

Reconeix que és "una persona força tranquil·la" que gaudeix de la seva "privadesa", però insisteix que BB Trickz, pseudònim que va adoptar a propòsit de Beatrix, la protagonista del film Kill Bill, "és una extensió de Belize". "Sóc jo, però potser no sóc així tota l'estona", respon. El seu verb desllenguat i fluid s'explica en part pel procés creatiu. "Jo no escric tot el que faig a l'estudi. És freestyle i sempre m'agrada fer-ho així, perquè vam veure que és com més honest surt", explica l'artista, que és filla d'un DJ i productor que de petita li solia posar vinils abans de dormir.

El xoc amb la fama

Com en altres casos recents de joves artistes emergents, la plataforma TikTok va ser fonamental en el seu esclat, primer amb el senzill Missionsuicida, que comptabilitza més de 4 milions d'escoltes a Spotify ara com ara, al qual va seguir l'abril un EP titulat Trickstar, de la mà de Virgin Music. "Vivim en un moment en què els artistes són els que més venen el seu propi producte. TikTok és una plataforma perfecta per a això i per passar-s'ho bé i li dono la mateixa importància que al principi de la meva carrera", assenyala, abans de lamentar que a vegades "no se't prengui de debò fins que altres persones ho fan", com va passar després de despertar l'atenció de Rosalía o C. Tangana, entre d'altres. Sobre les claus del seu èxit, entén que, en primer lloc, ha estat fonamental "una bona comunicació": "La gent entén el que dic, és clar. I la diversió, perquè m'ho he passat bé fent-ho tota l'estona, és fresc, és original i sóc molt jo, que també és una cosa que agrada, a més d'una bona selecció de bits".

bb trickz 2
BB Trickz, la nova sensació de la música urbana a casa nostra

El nou EP és el relat del meu xoc amb la realitat de la fama

Davant l'humor que desplegava en talls plens de broma com Treachory ("No te enamores de mí, eso es mala idea / Si quieres una perra fiel, búscate a una fea / Yo soy una perra infiel, pero estoy muy buеna"), el seu nou EP suposa un canvi de registre. "Es podria dir que és una mica el relat del meu xoc amb la realitat de la fama. Hi ha hagut gent que no ha sabut com actuar o que et trairan per atenció o per diners", lamenta davant el contingut més malenconiós de Sadtrickz. Aquest relat es veu en talls com El viaje de Chihiro, amb una dolça base de música d'anime japonès que suporta una història recent de lleialtats traïdes, juntament amb altres talls que se centren més en el desamor, com l'inicial Paso, recolzat per una influència de l'r&b de fons. "Sorpresa" per haver concitat l'atenció de tantes dones com homes en la seva encara curta, però prometedora carrera, BB Trickz ja fantasieja amb una propera gira per Espanya, que de moment es limita a un parell d'esdeveniments per a l'any que ve, "amb un festival que tindrà lloc a la primavera".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!