No i no, Netflix no es rebaixa a les peticions, encara que aquestes vinguin de la Reina Isabel II d'Anglaterra. A través de The Hollywood Reporter, la plataforma audiovisual aclara: "Sempre hem presentat The Crown com un drama, i tenim plena confiança en què els nostres membres entenen que és una obra de ficció que es basa àmpliament en events històrics. Com a resultat, no tenim plans i no veiem la necessitat d'afegir una descàrrega de responsabilitat".

La monarquia britànica no li agrada com surten retratats els seus personatges i menys encara com eleven la figura de Diana de Gal·les: llesta, simpàtica, una gran estratega però també sotmesa a una pressió que li va comportar grans trastorns psíquics. Per la seva banda, recreen sense complexes la relació d'amants entre el príncep Guillem i Camila Parker. I la filla de la Reina, l'Anna, la retraten com una pobra frustrada, envejosa de no ser ningú.

El govern britànic també s'indigna

El secretari de cultura del Regne Unit, Oliver Dowden, ha demanat a Netflix que agregués una "advertència" deixant clar que es tractava d'un drama. L'única cosa que la plataforma posa abans de cada capítol és que hi ha escenes on es posa de relleu la bulímia de Lady Di.

Com més s'apropa al present, més problemes i polèmiques arrossega la sèrie. The Crown és un retrat de la Casa de Windsor des dels seus inicis. Es va estrenar l'any 2016 però l'última temporada, de moment, és la que més mal ha fet a la monarquia. Fins i tot l'exsecretari de comunicació del Palau de Buckingham va criticar-la per titllar al príncep Carles com un "vilà".