La plataforma de continguts audiovisuals  Netflix estrenarà demà la primera pel·lícula doblada en català. Es tracta de La família Mitchell contra les màquines, un film animat que explica el viatge en cotxe d'una família excèntrica i desestructurada que es converteix en l'única esperança de la humanitat després d'una apocalipsi robòtica.

El llargmetratge nord-americà, produït per Sony Pictures, compta també amb els subtítols en aquesta llengua.

 

Netflix

Objectiu: augmentar l'oferta en català

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat ha assegurat que treballa amb les empreses audiovisuals perquè distribueixin les pel·lícules que ja disposen de doblatge i subtítols en català, i que manté converses amb Netflix per "augmentar l'oferta" de continguts en aquesta llengua, ha informat aquest divendres la conselleria de Cultura en un comunicat.

Segons el Govern, des de 2013 Sony ha estrenat 10 pel·lícules doblades a la llengua catalana, amb el suport de Política Lingüística. 

El 78% dels catalans demanen més continguts

D'altra banda, han explicat que, en una enquesta realitzada l'any 2020, el percentatge de catalans que volen que les plataformes digitals, els canals televisius i les sales de cinema apostin per aquests continguts és de 78%

Dues pel·lícules en versió original en català

Netflix actualment té tan sols dues pel·lícules en versió original en català: Incerta Glòria i La Pròxima Pell. I cinc sèries: Sakura la caçadora de cartes, Merlí, Benvinguts a la família, Si no t'hagués conegut i Les de l'hoqueiPerò fins ara no tenia cap producció amb doblatge en català.

The Mitchells vs. The Machines és una pel·lícula de dibuixos animats de comèdia i ciència-ficció. Els directors són els mateixos que van portar Spider-Man: Into The Spider-Verse y The LEGO Movie, guanyadora d'un premi de l'Acadèmia.

La sinopsi

La història gira entorn de la família que es nomena en el títol en un viatge per carretera orquestrat pel patriarca Rick Mitchell (Danny McBride) perquè puguin passar una bona estona junts abans de deixar a la seva filla Katie (Abbi Jacobson) a l'escola de cinema. No obstant això; el viatge perd el seu rumb quan un sobtat aixecament tecnològic mundial fa que tots els seus dispositius es rebel·lin.

És ara quan, Rick, Katie, la mare Bufona (Maya Rudolph), el molest germà petit Aaron (Rianda) i el gos de la família, Monchi, han de confiar en dos amigables robots que no funcionen correctament per a ajudar a salvar el món.

 

 

Imatge principal: Foto d'un televisor amb Netflix. - Unsplash