Ha mort el poeta i escriptor barceloní Màrius Sampere als 89 anys d'edat després d'una llarga malaltia. Sampere era un dels últims representants de la generació de poetes catalans que van néixer abans de la Guerra Civil espanyola. De fet, els poemes de l'escriptor barceloní engloben un ampli ventall de conceptes que van des dels éssers humans i les seves emocions fins a les tragèdies, l'amor, el dolor i la mort.

L'escriptor és considerat una de les veus més potents de la poesia catalana i ha estat multipremiat al llarg de la seva trajectòria amb guardons com el Premi Carles Riba (1963, per 'L'home i el límit'), el Crítica Serra d'Or (2001, per 'Subllum'), el Nacional de Literatura (2003, per 'Les Imminències'), el Lletra d'Or (2016, per 'L'esfera insomne') o la Creu de Sant Jordi (1999).

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Cultura, Lluís Puig, han mostrat el seu condol per la mort de Sampere a través de les xarxes socials. Torra ha afirmat que "avui és un dia de tristeses".