Jürgen Müller, cofundador i director artístic de la Fura dels Baus, va morir divendres a les 17:55 hores arran d'una malaltia hereditària que va patir durant l'última dècada, segons ha informat aquest dissabte la companyia de teatre. 

"Va ser l’actor de La Fura dels Baus que més representacions personals va dur a terme", es destaca en el comunicat on també s'assegura que és l'artista que "millor va dominar el cos físic, la Dansa Butoh i la seva interpretació de teatre de la crueltat (ideat per Antonin Artaud)". Precisament, aquest model teatral és el que ha donat a conèixer a la companyia, ja que l'ha "fet girar i interpretat arreu del món: el que públic i crítica han denominat com llenguatge furero".

Jürgen Müller 2 / Foto Twitter Fura BausJürgen Müller en una imatge extreta del Twitter de la Fura dels Baus

Cofundador de la companyia

Müller, que va néixer el 1955 a Weiterdingen (Alemanya), va venir a viure a Barcelona per estudiar mim i dansa contemporània. En aquesta ciutat és on va perfeccionar el llenguatge escènic multidisciplinari, que es va basar el predomini del cos.

"Va participar en la creació i interpretació dels primers espectacles de la companyia que la van consolidar internacionalment, creant l’anomenat llenguatge furero", ha indicat la Fura dels Baus en un comunicat. 

Al llarg de la seva trajectòria laboral, Müller ha dirigit propostes tan diverses com macroespectacles o teatre digital. També ha treballat com a docent en diferents tallers que ha realitzat la companyia.

"La Fura dels Baus, juntament amb tot el seu equip de col·laboradors, vol mostrar el seu condol per la seva trista pèrdua. Descansi en pau, furero. Visca Jürgen Müller!", ha conclòs la companyia en el comunicat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat