Miguel López, l'escriptor, tuitaire i educador conegut a xarxes socials com El Hematocrítico, ha mort aquest dilluns als 47 anys després de patir un infart de miocardi, ha confirmat la seva parella Ledicia Costas. Costas, parella i coescriptora d'alguna de les obres de López, ha donat a conèixer la seva mort a la xarxa social X. "Des d'un dolor immens he d'explicar-vos que aquesta tarda se n'ha anat Hematocritico, el meu company de vida i la persona més meravellosa que s'ha creuat en el meu camí. Siguis on siguis ara mateix, gràcies", ha escrit a la xarxa social Costas.

López, professor d'educació infantil i primària, va saltar a la fama per la seva projecció a les xarxes socials i el seu estil desenfadat; va escriure el seu darrer llibre l'any passat, aquesta vegada una obra adreçada al públic adult per compartir com a pare i educador la seva pròpia visió sobre l'educació. ¡Escolta'ls! Per una criança amb empatia, va ser l'obra en què va compartir la seva visió sobre l'educació i va sostenir, en una entrevista concedida a EFE, que "la gent no vol escoltar com ha de criar els fills", però necessita “que li diguin la veritat”.

Dirigents polítics de diferents partits han traslladat a Costas les condolences per la mort de Miguel López. És el cas de la ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, la portaveu nacional del BNG, Ana Pontón; el secretari general dels socialistes a Galícia, Gonzalo Caballero i la també socialista gallega Carmela Silva.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!