L'actriu catalana Itziar Castro ha mort als 46 anys, ha informat a través d'X el director i guionista Frankie de Leonardis. Segons Catalunya Informació, ha mort a causa d'un infart a la piscina de Lloret de Mar, on assajava un espectacle de natació amb l'exseleccionadora catalana de sincronitzada Anna Tarrés. Castro era coneguda pel seu paper a la sèrie Vis a Vis, on interpretava Gоya Fernández. També va formar part del repartiment de El cor de la ciutat, de TV3, els anys 2004, i entre el 2006 i el 2008; així com de la sèrie El crac, estrenada el 2014 a TV3.

L'actriu catalana es va trobar malament durant uns assajos de llum per a una gal·la benèfica de natació sincronitzada a Lloret, segons EuropaPress. Li faran l'autòpsia a Lloret de Mar i es preveu que el tanatori sigui al Tanatori de Pallejà, d'on és la mare de l'actriu. Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat que cap a les 02.00 hores de la matinada van rebre un avís alertant d'una persona que "no es trobava bé" i que quan van arribar al lloc la persona ja havia mort.

 

Castro va néixer a Barcelona el 14 de febrer del 1977 i, a banda de la participació en sèries, també va ser reconeguda per la seva interpretació a pel·lícules com ara Campeones o Pieles, per la qual va ser nominada als Premis Goya com a millor actriu revelació. La seva carrera professional arrenca a principis del segle XXI amb la seva participació en el muntatge Noche de fiesta, tret de sortida a un cúmul de noves produccions tant televisives com cinematogràfiques, entre les quals destaquen El cor de la ciutat o Algo que celebrar a televisió i a les pel·lícules Blancanieves o La sexta alumna en cinema.

El paper més destacat, però, i el que més projecció li va donar entre el públic va ser el que va fer a Vis a Vis, com a Goya Fernández, a partir del 2018. Aquesta interpretació és la que va començar a donar-li més rellevància pública i televisiva. Aquell any també va participar en pel·lícules com Matar a Dios i Campeones, i fa una participació en la segona temporada de Paquita Salas, on va interpretar a la regidora del Festival de Tarazona.

Pas fugaç per 'Operación Triunfo'

La seva popularitat televisiva creixerà també el 2018 després de fitxar com a professora d’interpretació a l’acadèmia d’Operación Triunfo 2018, el juliol d’aquell mateix any. Castro entrava en substitució de Javier Ambrossi i Javier Calvo. Però el seu pas pel programa acabaria aviat. El 31 d’octubre, poc més d’un mes després que arrenqués l’edició, va transcendir que l’actriu abandonava el programa, segons sembla per una decisió presa de forma unilateral per la direcció.

La informació sobre la seva sobtada mort l’anunciava De Leonardis de matinada. Segons el director la mort s’ha produït aquesta nit. “Amb una carrera destacada a la indústria de l’entreteniment, Castro va deixar una petja inesborrable amb la seva notable actuació i carisma”, ha destacat De Leonardis, abans de comentar que “no només va ser una actriu i artista de talent, sinó una lluitadora incansable pels seus ideals i creences. Va enfrontar cada repte amb una determinació i un coratge que van inspirar a molts”.

Fa tot just deu dies, Itziar Castro feia una piulada a X on rememorava la seva infantesa i on exposava les conseqüències del bullying.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!