L'actor nord-americà Ryan O'Neal, conegut per pel·lícules icòniques de la dècada dels setanta com a Love Story o Paper Moon (Lluna de paper), ha mort aquest divendres als 82 anys. "Això és molt dur per a nosaltres (...) Ryan va tenir un gran impacte i això serà difícil sense ell. Suposa i suposarà un enorme buit en les nostres vides", ha anunciat el seu fill, el presentador esportiu Patrick O'Neal, en una publicació d'Instagram. No s'han facilitat més detalls sobre la defunció, però a O'Neal li van diagnosticar leucèmia crònica en 2001 i càncer de pròstata el 2012.

Una vida marcada per una història d'amor


Ryan O'Neal va començar a llaurar-se un espai a la petita pantalla amb la telenovel·la nocturna Peyton Place, en la qual va aparèixer al costat de Mia Farrow. La seva carrera va fer un salt meteòric al cinema amb l'aclamada Love Story (1970) juntament amb Ali MacGraw, que va obtenir set nominacions a l'Òscar, entre elles la seva com a actor protagonista.

Dos anys després, protagonitzaria la comèdia What's Up, Doc, dirigida per Peter Bogdanovich, en la que va encarnar un jove professor de música que coneix a l'excèntrica jove Judy (Barbra Streisand), amb la qual va deixar una infinitat de situacions desenraonades que encara perviuen entre els amants del cinema. O'Neal i Bogdanovich repetirien equip en Paper Moon (1973), on, al costat de Madelyn Kahn, va demostrar la seva versatilitat com a actor còmic i commovedor alhora.

O'Nel va anar perdent rellevància progressivament a Hollywood fins a quedar relegat a treballs esporàdics en la dècada dels noranta, com el llargmetratge The Man Upstairs (1992) juntament amb Katherine Hepburn, o la pel·lícula de suspens i comèdia Zero Effect, dirigida per Jake Kasdan. "Compartiré el llegat del meu pare per sempre. No em detindran les veus externes que diguin coses negatives. Si decideixes parlar malament del meu pare, encara que no tinguis ni idea del que estàs parlant, se't cridarà l'atenció", ha recalcat el seu fill Patrick en el comunicat d'aquest divendres.

Ryan O' Neal va estar casat amb les actrius Joanna Moore (1963-1967) i Leigh Taylor-Young (1967-1974) i el 1981 va iniciar un festeig amb la cèlebre Farrah Fawcett, estrella de la sèrie Charlie's Angels (Los Ángeles de Charlie, en espanyol), amb qui va acabar el 1997. D'aquesta relació va néixer el seu fill Redmond O'Neal, també actor. El 2012, tres anys després que Fawcett morís de càncer, O'Neal va publicar les seves memòries Both of Us: My Life with Farrah, en les quals donava la seva versió del vincle que va mantenir amb la icona femenina i provava d'encarrilar la seva relació familiar després d'un llarg distanciament amb la seva filla, l'oscaritzada actriu Tatum O'Neal.