L'actor suís Bruno Ganz, famós per papers com el d'Adolf Hitler a la controvertida pel·lícula alemanya "El Hundimiento", ha mort avui als 77 anys al seu Zuric natal.

Nascut el 22 de març de 1941, de pare suís que treballava com a mecànic i una italiana, Ganz va desenvolupar la seva carrera artística en el cinema, la televisió i el teatre en llengua alemanya durant més de mig segle.

Juntament amb el seu paper protagonista en "El Hundimiento", Ganz va destacar pels seus papers en films de Wim Wenders com  "El amigo americano", "Tan lejos, tan cerca" o "El cielo sobre Berlín". Fora del cinema en alemany, Ganz va ser a les ordres de mestres com Francis Ford Coppola o Ridley Scott, va participar en celebris pel·lícules com "El candidato manchú", "The Reader" o "Unknown" i també va treballar en produccions del cinema francès o italià.

L'any passat, els metges li van diagnosticar un càncer intestinal, raó per la qual va començar un tractament amb quimioteràpia que el va obligar a deixar els escenaris.

Ganz era portador de l'Anell d'Iffland, que tradicionalment porta el que hagi estat considerat millor actor en llengua alemanya del moment, i que a la seva mort ha d'heretar un altre intèrpret, per la qual cosa s'haurà de buscar un successor.