L'actor nord-americà Robert Forster, que va aconseguir una nominació en els Òscar pel seu paper a la pel·lícula Jackie Brown (1997), va morir aquest divendres als 78 anys a Los Angeles, va informar el seu publicista enmig especialitzat The Hollywood Reporter.

Forster (Rochester, EUA, 1941) va morir a causa d'un càncer cerebral.

La mort de l'actor es va produir el mateix dia en què es va estrenar a Netflix "El Camí", pel·lícula derivada de la trama de la sèrie "Breaking Bad" i on Forster va tenir un dels seus últims papers.

Encara que va tenir una llarga cursa interpretativa tant en el cinema com a la televisió, Forster és conegut pel gran públic, principalment, per la part final de la seva trajectòria després que Tarantino li donés un dels papers destacats al film "Jackie Brown".

Juntament amb Pam Grier, Samuel L. Jackson o Robert De Niro, Forster va saber brillar amb llum pròpia i va ser nominat a l'Òscar al millor actor de repartiment.

Finalment, aquesta estatueta va anar a parar Robin Williams per la seva tasca en "Good Will Hunting" (1997).

La participació en aquesta cinta de Tarantino va donar noves ales a la cursa de Forster, que a partir d'allà va incloure feines per a prestigiosos cineastes com Gus Van Sant a "Psycho" (1998) o David Lynch en "Mulholland Drive" (2001) i en la segona etapa de la sèrie "Twin Peaks".

Forster també va deixar la seva empremta en altres pel·lícules com "Me, Myself & Irene" (2000), "Human Nature" (2001), "Charlie's Angels: Full Throttle" (2003), "Lucky Number Slevin" (2006) o "The Descendants" (2011).

A més, l'artista va tenir un paper petit però molt important en el desenllaç de "Breaking Bad", l'aclamada sèrie que van protagonitzar Bryan Cranston i Aaron Paul.

Forster va repetir aquest rol en l'acabada d'estrenar "El Camí: A Breaking Bad Movie", pel·lícula televisiva per a la plataforma digital Netflix i que, amb la direcció i un guió de Vince Gilligan (el creador de "Breaking Bad"), explica la història de Jesse (Paul) en les hores i dies posteriors al que es va veure al capítol final de la sèrie.