Moon Knight és la primera de les sèries que l’Univers Cinemàtic de Marvel té preparades per aquest any, i també la més arriscada. Davant de Ms. Marvel i She-Hulk, que arribaran més endavant, aquest Cavaller Lluna és un personatge poc conegut pel gran públic i d’una grandíssima complexitat al ser un home amb trastorn d’identitat dissociativa. La garantia que té la sèrie, però, és el fitxatge d’Oscar Isaac en el paper protagonista, i també el d’Ethan Hawke com a antagonista, assegurant una gran qualitat interpretativa que, veient els tràilers, sembla que anirà acompanyada d’un guió i fotografia del mateix alt nivell.

El personatge del Cavaller Lluna apareixia per primera vegada l’any 1975, en un còmic de l’Home Llop escrit per Doug Moench i dibuixat per Don Perlin. Es tractava de Marc Spector, un antic marine d’Estats Units que es convertia en hoste de Khonshu, el déu egipci de la lluna. Era a partir d’aquí que naixia la seva extraordinària força, velocitat i resistència, influïdes per les diferents fases de la lluna que provoquen els seus canvis de personalitat. Ja als anys 80 aquest curiós superheroi va cridar l’atenció de molts i es va adaptar en una sèrie, i l’encarregat de fer-ho ara dins l’actual Univers Cinemàtic de Marvel és Jeremy Slater, autor de The Umbrella Academy, amb la col·laboració dels creadors del còmic original. Al llarg de sis episodis d’entre 40 i 50 minuts que s’estrenaran setmanalment des d’avui i fins l’11 de maig, veurem la història del cavaller des del seu origen, amb les seves múltiples personalitats immerses en una guerra mortal contra els déus en el context de l’Egipte antic i modern.

Un repartiment en forma

Interpretant a Marc Spector, i també a les seves altres dues identitats, Steven Grant i Jake Lockley, tenim un Oscar Isaac que es troba en un gran moment de la seva carrera i que ja ha atret molts espectadors cap a aquesta nova sèrie després de la seva gran labor l’any passat a Secretos de un matrimonio i Dune. També és un nom conegut el d’Ethan Hawke, protagonista de la trilogia Before de Richard Linklater, Predestination o First Reformed, que confrontarà al protagonista des del paper d’Arthur Harrow. Completen el repartiment May Calamawy, Gaspard Ulliel, F. Murray Abraham i Lucy Thackeray.

Pel que fa a la direcció, i com és habitual a Marvel, se la repartiran entre diferents autors, entre els quals hi ha els propis creadors, Jeremy Slater i Doug Moench, però tots mantindran un mateix to de foscor, tensió i complexitat psicològica per enganxar l’espectador. Una aposta diferent i arriscada per part de la gran companyia de superherois que té tots els ingredients per ser una de les seves sèries més estimulants, però que ho haurem de comprovar començant pel primer capítol, ja disponible a Disney+.