Entre roses blanques i amb aplaudiments. Així ha sortit el fèretre de Montserrat Caballé del Tanatori de les Corts, un discret indret on per voluntat de la difunta s'ha celebrat el funeral d'Estat. Un acte en què hi han participat representants de la vida política catalana i espanyola, del món de l'òpera i, també, nombrosos ciutadans que no han volgut perdre's el comiat a la soprano. Entre els assistents hi havia el president de la Generalitat, Quim Torra, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la reina Sofia.

taüt montserrat caballe sergi alcazar

L'adeu de la ciutat

Des de força estona abans, la gent ja s'acumulava a les Corts. Unes 500 persones han assistit a l'acte, iniciat amb un enregistrament de l'Ave Maria de Schubert cantat per la mateixa Caballé. Molts aficionats a l'òpera han volgut assistir a l'acte, que per expressa voluntat de la família ha estat tancat a la premsa. Al Tanatori de les Corts s'hi ha celebrat una missa solemne, presidida per les autoritats, el germà de l'artista, Carles Caballé, i la seva neboda i assistent, Montserrat Caballé. El món de la música clàssica no hi ha faltat. Hi han estat presents els tenors Josep Carreras i Jaume Aragall, el baríton Joan Pons, la soprano Ainhoa Arteta, el músic Jordi Savall i el director d'orquesta Antoni Ros-Marbà. Tampoc hi han faltat alguns personatges mediàtics com el Padre Ángel o el televisiu Padre Apeles.

laura borras montserrat caballe sergi alcazar

El món polític al capdavant

A l'acte hi havia nombrosos representants de la vida política catalana i espanyola. A més de Quim Torra, per part de la Generalitat hi ha estat present la consellera de Cultura, Laura Borràs. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hi ha estat amb el ministre de Cultura, José Guirao, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Hi ha hagut nombrosos representants del Partit Popular: Pablo Casado ha arribat acompanyat de García Albiol, Dolors Montserrat i Jorge Fernández Díaz, i ha posat Caballé com a exemple de la cultura catalana. Tampoc hi han faltat, per Ciutadans, Inés Arrimadas i Carlos Girauta.

Pedro Sanchez guirao cunillera funeral caballe sergi alcazar

Torra i Sánchez es donen l'esquena

La tensió entre Torra i Sánchez ha estat evident durant l'acte; abans de l'inici de la missa, el president del govern espanyol ha passat tota l'estona concentrat parlant amb la reina Sofia i donant l'esquena al president de la Generalitat. A l'entrada i a la sortida de l'acte tampoc se'ls ha vist parlar. No hi hagut cap senyal de distensió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat