Del 15 al 24 de febrer el Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) organitza la Mobile Week Barcelona, una trobada que fusiona art, ciència i tecnologia per tal de reflexionar sobre els canvis que comporta la transformació digital. Un esdeveniment que enguany celebra la seva segona edició, amb una programació transversal que inclou més de 120 activitats gratuïtes a 90 espais de tota la ciutat. La Mobile Week Barcelona reuneix artistes, científics, filòsofs, enginyers i professionals de la indústria en una iniciativa oberta a tots els ciutadans, i pretén dinamitzar el debat sobre el nostre futur.

Una trobada que es multiplica

El 2017, en la seva primera edició, el Mobile Week va arribar a 2.000 visitants en 30 activitats; enguany, les activitats es multipliquen per 4, i s'espera que el públic es multipliqui per 8. Els organitzadors confien en assolir els 16.000 assistents. La iniciativa divideix el seu programa en quatre eixos d'activitat: mWeek TALKS, una àgora de debat per reflexionar sobre com la revolució digital influeix en la vida de les persones; mWeek LAB, tallers de cultura, tecnologia, robòtica i ciència; mWeek KIDS, activitats per apropar la tecnologia a tota la família; i mWeek GALLERY, que consta de visites guiades en diversos espais d'innovació, exposicions d'art i sessions de cinema.

mobile week barcelon acte

10 creadors

Un dels plats forts de la mWeek GALLERY és la mostra “El futur quotidià” que recull les 10 creacions d'artistes emergents que barregen art i tecnologia. L'exposició es podrà veure al Disseny Hub Barcelona, de la plaça de les Glòries, del 15 de febrer al 4 de març. Els artistes convidats són Fèlix Vinyals amb Murs digitals, Raul Nieves & Andreu Belsunces amb Conversacional Implant, Eduard Comelles amb Mobile Filed, Román Torre amb ClickBAIT COUNTER, Elisabeth Bigger amb She Programs the Code, David Haro amb The Humans Feelings Bank, Rosa Mariela Fierro amb Strong Independent Plant, Nicole Vindel Barrera amb Pleasure: the Future of Food, Miquel García Membrado amb BlOckchain i Laura Malinverni amb En algún lugar debe haber un basural donde están amontonadas las memorias.

vinyals Mobile Week Barcelona

Fèlix Vinyals amb l'obra A cor obert, una instal·lació amb unes bombetes que bateguen al ritme de la gent que les mira.

Implicar la ciutat

Mobile Week Barcelona no és una iniciativa unilateral del Mobile World Capital, sinó que pretén involucrar les institucions barcelonines i catalanes en la iniciativa. Compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de diferents equipaments públics i privats, espais d'innovació i centres de recerca com el CIDOB, institucions com TicSalut i fundacions internacionals com Quo Artis. A més, diverses iniciatives i entitats de la ciutat formen part de mWeek COMMUNITY amb l'objectiu d'expandir-ne l'impacte a la ciutat. Algunes de les institucions col·laboradores són l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el CCCB, el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), Art Barcelona i festivals com In-Edit o Loop BCN.