Avui, dimecres 25 de maig, se celebra internacionalment el Dia d’Àfrica en commemoració a la data de fundació de l’Organització per a la Unitat Africana (OUA), actualment coneguda com a Unió Africana. I quina millor manera d’homenatjar el continent que repassant les millors sèries que ens han arribat per poder explorar un món que normalment no veiem pel pes que tenen aquí les ficcions nord-americanes i europees i en els darrers anys també les coreanes o turques. No creieu que si veiem sèries d’arreu del món, també val la pena donar una oportunitat a produccions africanes? Doncs aquí us presentem algunes opcions per gaudir de les millors sèries de facturacio africana.

1
Queen Sono (Netflix)
Les millors sèries africanes que podem veure a les nostres plataformes

Una de les millors maneres d’explorar tot el continent africà és amb aquesta Queen Sono, que no ho fa de forma pausada, sinó plena d’energia i acció. Perquè la seva protagonista, la Queen Sono interpretada per Pearl Tusi, és una agent secreta del Grup d’Operacions Especials de Sud-àfrica que és enviada a diferents països del continent per dur a terme difícils missions.

Un món on ha anat a parar després de la mort de la seva mare, llegendària activista assassinada un cop finalitzat l’Apartheid, de qui la protagonista en voldrà saber més coses, submergint-se en una perversa xarxa de política i poder.

2
Blood and Water (Netflix)
Les millors sèries africanes que podem veure a les nostres plataformes

Sud-àfrica és potser el país del continent d’on ens arriba més ficció, principalment gràcies a Netflix, i aquesta n’és una altra de les més conegudes. Etiquetable com l’Élite africana, Blood & Water segueix la vida d’una noia amb problemes a l’institut per haver d’arrossegar el pes de la desaparició de la seva germana i els obscurs negocis secrets dels quals s’acusa el seu pare.

I quan la jove de Ciutat del Cap trobi a la seva germana, s’endinsarà en el seu món per descobrir els detalls del que va passar. Una addictiva combinació de misteri i drama d’institut que ja compta amb dues temporades.

3
Pares y nones (HBO Max)
Les millors sèries africanes que podem veure a les nostres plataformes

Basada en les novel·les de Malorie Blackman, la sèrie africana més destacada d’HBO Max planteja un món alternatiu on els africans han avantatjat als europeus a nivell tecnològic i administratiu. No es tracta, però, d’una utopia, sinó d’una distopia, perquè en aquesta realitat el racisme divideix la societat de forma molt més contundent de com ho fa avui en dia.

En aquest context, la Sephy i el Callum, interpretats per Masali Baduza i Jack Rowan, tindran una història d’amor impossible davant d’una societat que els voldrà separar per la seva diferència del color de pell.

4
Shuga (Youtube)
Les millors sèries africanes que podem veure a les nostres plataformes

L’objectiu de Shuga més enllà d’entretenir era educar als joves africans en el sexe segur i en la tolerància davant la diversitat de gèneres i sexual. Això li va portar problemes a més d’un país, però també ha estat clau pel seu gran èxit: de la ficció originària de Kènia se n’ha fet una versió a Nigèria i una altra a Sud-àfrica.

A més, també ha sortit del continent gràcies a MTV, que té penjats els episodis al seu canal de Youtube “MTV Shuga” perquè nosaltres també puguem seguir la complicada vida d’aquest grup d’adolescents, una de les quals és interpretada per l’actriu d’origen kenià, ara estrella de Hollywood, Lupita Nyong’o.