El pregoner de les festes de la Mercè 2020 de Barcelona serà el pallasso Tortell Poltrona. Amb un nas vermell i mascareta s'ha presentat al costat del cartell de les festes que no se suspendran però tindran restriccions pel coronavirus. L'alcaldessa Ada Colau ha confirmat que se celebrarà el piromusical però sense assistència de públic i retransmès per TV3 i Catalunya Ràdio. Aquest es farà de forma descentralitzada amb tres castells de focs a les tres cantonades de la ciutat marcades: Sants, Sarrià, Nou Barris i Sant Martí. La música serà un homenatge a la ciutadania d'entre 60 i 80 anys i que conforma el segment de població més castigat per la crisi sanitària de la Covid-19.

En total, participaran 150 companyies d'arts escèniques i 110 grups de música que actuaran durant les festes. Encara no s'han confirmat els artistes però sí es coneixen alguns escenaris com l'antiga presó Model, l'Anella Olímpica, la Fabra i Coats, el Parc del Fòrum o el Park Güell. Pel que fa a la ciutat convidada es posposa per la situació de pandèmia. Colau espera l'any que ve poder comptar amb l'Havana, a Cuba.

Les festes s'emmarcaran del 23 al 27 de setembre i es prioritzen actes específics pels deu districtes per evitar els desplaçaments, en total 300. Totes elles, inclosos els concerts, tindran l'aforament limitat amb tot el públic assegut als seus actes, caldrà seguir les recomanacions sanitàries i de seguretat i totes les activitats acabaran a les deu de la nit. A més d'espais habituals de la festa major com el Moll de la Fusta, el Castell de Montjuïc, el parc de la Ciutadella o el Palauet Albéniz, també s'afegeixen a les celebracions nous espais emblemàtics que van de la Casa de l'Aigua al Teatre Grec o les instal·lacions del FC Barcelona, la plaça de la Trobada, molts interiors d’illa de l'Eixample, el parc de Joan Miró, el parc del Centre del Poblenou, el parc de l'Estació del Nord, els jardins de Ca n'Altimira i els jardins dels Drets Humans, entre molts altres espais. Seran prop de cinquanta escenaris repartits pels deu districtes de la ciutat.

El cartell d'enguany és una noia amb mascareta inspirat en el modernisme i la natura que, segons l'Ajuntament, "remet a l'origen històric de les festes". L'encàrrec s'ha donat a Reskate Arts&Crafts i avui ho han anunciat en paral·lel a la publicació de la il·lustració.

cartellcartells 2