Les festes de la Mercè tornen enguany, del 21 al 24 de setembre, a 40 escenaris repartits per 22 espais diferents de la ciutat de Barcelona, on hi haurà fins a mig miler d'actuacions, a càrrec de 211 grups i artistes, i 212 entitats de cultura popular i tradicional. Un ventall ampli de festes que agrupen des de gegants i cabeçuts fins a concerts de música electrònica, passant pel videomapatge de l'Ajuntament a càrrec de l'artista visual Fausto Morales que obrirà la festa o el típic piromusical que el tancarà. Però hi haurà moltes més activitats: per poder triar l'espectacle preferit, el més convenient és usar el cercador que l'Ajuntament ha habilitat per això. També s'ha creat una app per ajudar al públic a guiar-se en les festes.

Orquestra del Gran Teatre 01 Merce  Mu sica icub

De la música simfònica a la rumba

El gran programa musical es desenvoluparà en diversos escenaris, i incorporarà propostes tan diferents com el clàssic concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, el dia 22 a les 21h al Parc Central de Nou Barris, com  la Nit de Reggae el mateix vespre del dia 22, amb el comiat de Doctor Calypso com a plat principal. El diumenge 23 entre els concerts més destacats hi haurà el de l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, a les 21h al Parc Central de Nou Barris; al Moll de la Fusta, el protagonisme serà de la rumba, amb la participació dels millors artistes de Gràcia; a la Catedral hi actuaran Rosario i Mayte Martín... El diumenge al migdia hi haurà havaneres a la plaça Reial amb Port Bo. 

Akua Naru 01 BAM ICUB

Akua Naru serà al BAM.

El BAM

La música més trencadora tindrà el seu espai al recinte de la Fabra i Coats, els propers dies 21 i 22 de setembre i l'escenari musical de La Pionera el diumenge 23. Dins del programa Barcelona Acció Musical, l’espai Cultura Viva serà un punt de trobada i experimentació que vol incentivar projectes que tinguin com a eix principal la música i l’economia social i solidària. L’escenari Fabra, ubicat a la façana principal de la Fàbrica de Creació, presentarà alguns dels projecte més interessants del panorama del soul, funk i hip hop d’arreu de l’Estat. A l’escenari Coats i també a l’escenari Harmonia s’hi podran trobar grups que provenen dels espais musicals autogestionats més importants de tot l’Estat. El pati interior del recinte de la Fabra i Coats es convertirà en l’Espai Pedra, tindrà lloc el Discofòrum, una escolta musical compartida, a més d’un seguit de viatges sonors proposats per DJ’s de diferents procedències i dos concerts de percussió col·lectiva.

Dirque & Fien icub

MAC: Dirque & Fien.

Espectacles al Carrer

El MAC Festival (Mercè Arts de Carrer incorpora un ampli programa de teatre, dansa i música pensada per a disfrutar-se al carrer o al parc, amb 61 companyies locals i 15 d'internacionals. El programa d'aquestes activitats es desenvoluparà a la Ciutadella, al Passeig Lluís Companys, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, al Parc de la Trinitat, a la Llera del Besòs, al Castell de Montjuïc i al Palauet Albéniz. Aquest any també permetrà visitar el Palau Albéniz, un espai molt poc conegut pels barcelonins. El MAC estarà obert des del dissabte fins al dilluns, d'onze del matí a vuit del vespre.

festival internacional pirotècnic merce barcelona icub

Clausura amb piromusical

Els dies 21 i 22 hi haurà la tradicional competició de castell de focs a la platja. Però la clausura, de les festes, com és habitual, tindrà lloc el dia 24, a les 22h, amb el piromusical de l'Avinguda Maria Cristina.