Encara no està tot dit en la venda del Grupo Zeta, l’editora d’El Periódico. L’empresa de serveis audiovisuals Mediapro ha tirat una carta més alta i ha ofert aquesta tarda als deu bancs creditors 10 milions més que Prensa Ibérica, el seu rival en aquesta transacció, segons han confirmat a El Nacional fonts de Mediapro. La nova proposta posa als bancs en el tràngol d’explicar als seus accionistes per què rebutgen —si ho fan— la nova proposta, gestionada per Jaume Roures, que rebaixaria les seves pèrdues en un 10% respecte a l'oferta rival.

A aquesta quantitat caldria afegir la remuneració d’Antonio Asensio Mosbah, l’actual propietari de Zeta, que espera rebre prop de deu milions d’euros de la venda.

La nova oferta de Roures no indica un termini de resposta. “Esperarem tot el que convingui”, han dit les esmentades fonts. 

El nominal del deute de Zeta amb els bancs puja 99 milions d’euros. Els més exposats són Banco Santander (uns 30 milions) i CaixaBank (prop de 23 milions), que és qui porta la veu cantant del pool de creditors. També hi figuren BBVA, Banc Sabadell i altres, inclòs l’Institut Català de Finances de la Generalitat, que hi té set milions enganxats. L’última oferta de Mediapro implica una quitança del 50% d’aquest deute, mentre que l’acord amb Prensa Ibérica els obliga a perdre’n el 60%.

Anteriorment, Mediapro havia posat sobre la taula fins a 55 milions d’euros per cobrir el deute i la remuneració d’Asensio, com han confirmat les esmentades fonts.

L’oferta d’última hora de Mediapro arriba hores després que s’ha conegut que el grup de deu bancs creditors havia acordat la venda amb el propietari del Grupo Zeta, Antonio Asensio Mosbah, i el president de Prensa Ibérica, Javier Moll de Miguel. Prensa Ibérica havia compromès 30 milions pel deute i restaven per tancar la remuneració d’Asensio i la quitança de l’Institut Català de Finances, d’entre quatre i cinc milions d’euros. Aquest acord encara s’ha de signar.