El cineasta Martin Scorsese és el productor executiu d’Escape, la nova pel·lícula de producció catalana de Rodrigo Cortés. Escape és la primera pel·lícula en castellà de Cortés des del seu debut en el llargmetratge amb la comèdia negra Concursante. Produïda per Adrián Guerra i Núria Valls, de la companyia catalana Nostromo Pictures, Cortés, i la francesa The Project, la cinta, una adaptació lliure de la novel·la homònima d’Enrique Rubio que iniciarà el seu rodatge a finals d'aquest mes de maig a Madrid, està protagonitzada per l'actriu catalana Anna CastilloMario Casas

El nen que somiava ser llegenda

La història d’Escape gira al voltant de N., un jove que desitja viure a la presó i farà tot el que sigui necessari per aconseguir-ho. Juntament amb Anna Castillo i Mario Casas, formen part del repartiment de la pel·lícula José García, Guillermo Toledo, Josep María Pou, Blanca Portillo i José Sacristán, entre altres. "Ja podeu imaginar què significa per a un nen que, un dia, a Salamanca, es va plantar davant d'un cartell d'El color dels diners i va decidir que una pel·lícula amb Paul Newman i dirigida per Scorsese 'The Legend' no podia ser dolenta", ha assenyalat Cortés, cineasta que va destacar amb la claustrofòbica Buried, protagonitzada por Ryan Reynolds. I que també ha dirigit a Uma Thurman a Blackwood (2018) i a Robert de Niro i Sigourney Weaver a Luces rojas (2012). 

Escape és una producció de la catalana Nostromo Pictures 

Als seus 80 anys, Scorsese, nom fonamental de la història del cinema, acaba de presentar al festival de Cannes el seu nou treball com a director, Killers of the flower moon, tasca que compagina amb la producció de projectes aliens, entre ells el biopic sobre Leonard Bernstein Maestro, que dirigirà Bradley Cooper. Escape és una producció de la catalana Nostromo Pictures (Adrián Guerra i Núria Valls), col·laboradors habituals de Rodrigo Cortés i responsables d'èxits de taquilla basats en obres literàries com Palmeras en la nieve, la trilogia del Baztán, A través de mi ventana o la recent Los renglones torcidos de Dios. Coprodueix la francesa The Project, en associació amb Mogambo i Cosmopolitan TV i amb el suport de RTVE i Movistar+.