El grup humorístic musical argentí Les Luthiers visitarà Catalunya aquests dies. Seran a l'Auditori Fòrum-CCIB de Barcelona del divendres 8 de març fins al diumenge 10. El dimarts 12 arribaran al teatre Kursaal de Manresa. Pel Teatre Auditori de Sant Cugat hi passaran el dijous 14 i el divendres 15, itancaran la seva gira per Catalunya al Teatre Auditori de Granollers el dia 17. En tots aquests escenaris hi presentaran, en plena celebració del mig segle de la formació, el seu darrer espectacle: Viejos hazmereíresEs tracta d'una selecció de les seves obres més celebrades pel públic, una antologia de fragments rellevants, com Los premios MastropieroTodo porque ríasPor humor al arte Lutherapia.

Ràdio Tertúlia

En format de ràdio tertúlia —un homenatge dels artistes a un mitjà de comunicació que els va influir al llarg de la seva vida i que encara manté la vigència tot i la revolució tecnològica—, el sextet argentí interpreta Las majas del bergantín (zarzuela náutica), Loas al cuarto de baño (obra sanitaria), Así hablaba salí baba (verdades hindudables) Quién mató a Tom Mccoffee (música en serie). Els locutors de Ràdio Tertúlia, Ramírez i Murena, comenten el que caigui, des de l'extradició d'un narcotraficant, fins a la reproducció assistida, passant per la telenovel·la Alma de corazón A més, l'espectacle inclou la nova peça Receta postrera, un vals culinari en què Rosarito i Clarita comparteixen, a la secció de cuina del programa de Ràdio Tertúlia, la recepta per elaborar unes noves postres acompanyades d'una sonora bateria de cuina, un nou instrument de Les Luthiers.

Suport del públic

Viejos hazmerreíres es va estrenar a Rosario (Argentina) l'any 2014i ha rebut l'aplaudiment del públic i de la crítica tant de l'Argentina com d'altres països llatinoamericans on s'ha representat. Ara, per primera vegada, arriba a l'estat espanyol.