Lluís Puig i Gordi ha estat designat conseller de Cultura en substitució de Santi Vila, que ha passat a ocupar la Conselleria d'Empresa i Coneixement després de la destitució del conseller Baiget.

Puigdemont ha optat pel continuisme, perquè Puig ja era un home de la Conselleria, que havia ocupat diferents llocs de l'àrea de cultura popular, i fins ara era director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional. Durant diversos anys Puig va dirigir el Mercat de la Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa.

Lluís Puig no era de CDC, va integrar-se directament al PDeCAT, d'on és responsable de la sectorial de cultura. És un home d'extrema confiança de Puigdemont, que recordem que quan era alcalde de Girona també ocupava la regidora de Cultura.

Puig és un home poc mediàtic però molt apreciat pel sector, sobretot per ateneus, associacions sardanistes i el món dels castells. Vinculat al moviment cultural i veïnal de Terrassa, ha format part de diversos esbarts. Com a músic, ha estat integrat al grup folk Ministrils del Raval. 

Ha publicat diversos llibres centrats en la cultura tradicional: Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa; Crònica i Calendari de Dansa Tradicional; Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades; Calendari de danses tradicionals catalanes; Les festes a Catalunya... A més a més, ha produït diversos CD i DVD.