El fill de l'italià de Rafel Nadal (editorial Columna) ha estat el llibre de ficció més venut en català d'aquest Sant Jordi. El llibre que va guanyar el Ramon Llull, de nou, figura a la llista dels més venuts. Es tracta d'una història sobre un gran grup de mariners italians que van veure's internats a Calella durant la Segona Guerra Mundial i van trastocar la vida del poble.

Pel que fa a la no-ficció, l'èxit de vendes ha estat Contes des de la presó d'Oriol Junqueras, segons el Gremi de Llibreters de Catalunya. 

També el Sant Jordi

El llibre que va guanyar el premi Sant Jordi, Digues un desig, de Jordi Cabré (ed. Enciclopèdia), ha aconseguit la segona posició entre els més venuts en català (en una data en què es ven molt més en català que en castellà). Sílvia Soler, amb un llibre publicat també per Columna, El fibló, s'ha situat en tercera posició en les llistes.

Gonzalo Boye parada Sant Jordi El Nacional - Sergi Alcàzar

Foto: Sergi Alcàzar

La repressió, protagonista a la no-ficció

Entre els llibres de no-ficció, en català ha triomfat el llibre de Junqueras dedicat als seus fills: Contes des de la presó (Ara Llibres). I el segueix al darrere Tres dies a la presó (Rosa dels Vents), el llibre sorgit de les converses entre Jordi Cuixart, el líder empresonat d'Òmnium Cultural, i la periodista Gemma Nierga. En castellà, el més venut també ha estat un llibre sobre la repressió a l'independentisme: Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso (Roca Ediciones), de Gonzalo Boye, l'advocat del president Carles Puigdemont.

Espinosa al capdavant en castellà

Albert Espinosa ha aconseguit situar-se al davant de la llista dels més venuts de ficció en castellà amb Lo mejor de ir es volver (Grijalbo). El segueixen Santiago Lorenzo, amb Los asquerosos (Blackie Books), i Javier Castillo, amb Todo lo que sucedió con Miranda Stuff (Penguin Random House).