Autobombo i autopubli. L’any passat per aquestes dates ja vaig utilitzar aquest espai per promocionar Catalanament (Montena, 2022), i, com que aquesta gent d’ElNacional.cat no em va renyar, he pensat que tornar-ho a fer no seria greu ni “motiu de cese”. Amb la Júlia (@lautonoma), dissenyadora gràfica de La incorrecta i germana de sang de tota la vida, no hem après res! Perquè per més que diem, pensem i decidim que no tornarem a fer cap llibre juntes, sense saber massa com, ja hi tornem a ser. I, tot i que aquest any no és un llibre com a tal, aquesta publicació també ha costat suor i llàgrimes.

Per més que diem, pensem i decidim que no tornarem a fer cap llibre juntes, sense saber massa com, ja hi tornem a ser

Un altre Sant Jordi presentant coses! És que aquestes noies de La incorrecta no sabem estar-nos quietes i, com que no en teníem prou amb haver fet dos llibres en només dos anys, ara hem fet un quadern d’activitats i de jocs en català. Potser sí que ens va la canya i, com diria el Senyor Bas, potser també és veritat que “anem amb el gas a fondu” perquè el llenguerut és la nostra tercera publicació consecutiva. Estem esgotades mentalment, però “l’important és participar” i com que som de les qui ens passem el dia predicant que cal fer coses en català i per al català… Les fem i prou. Va, ara de veritat i sense fer conya. Fer aquest quadern ha estat un autèntic desafiament creatiu. Això és així. Perquè fer contingut i material en català que triomfi i que sigui divertit costa molt i està totalment sobrevalorat.

el llenguerut és la nostra tercera publicació consecutiva

Bé, bé, ja paro de fer la ploramiques i explico què hi trobaràs perquè “yo he venido a hablar de mi cuaderno” i això és el que penso fer. El llenguerut no és pas un quadern normal i corrent d’exercicis de català d’aquells que feies (i odiaves) obligatòriament cada estiu. És un quadern amb enunciats que et mantindran a ratlla i t’espavilaran sense pietat. També hi trobaràs comentaris explicatius, passatemps divertits i originals pensats perquè aprenguis català i perquè repassis o perfeccionis encara més el teu nivell de català. Hi ha cinc nivells diferents d’activitats perquè et posis a prova i també tota mena d’activitats: sudokus aptes per a la gent de lletres, testos per saber si ets prodiacrítics o antidiacrítics, consells per millorar la teva ortografia, mots encreuats de paraules entranyables, activitats de relacionar, completar i omplir buits, sopes de lletres estrafolàries i moltes coses més. Tot això amb un disseny diferent, transgressor, ordenat i simplement fantàstic i genial. I només costa 16,95 €! (A mi, sincerament i sabent la feina que hi ha al darrere, em sembla baratíssim!)

el llenguerut no és pas un quadern normal i corrent d’exercicis de català d’aquells que feies (i odiaves) obligatòriament cada estiu

Aprofito l’avinentesa per a fer un comentari per a tota la comunitat educativa i especialment als meus col·legues de professió: els nostres llibres i quaderns no es poden fotocopiar perquè tenen copyright. Peeeeeeerò, accedint a cedro.org es pot demanar permís per a fer-ho. Fent aquest petit gest la nostra feina queda protegida i no pas menystinguda. (I que ningú s’ofengui, però que ningú ho negui, perquè jo mateixa soc professora i sé molt bé el que dic!). I, un cop aclarida aquesta qüestió, tampoc no vull acabar aquest article sense abans recordar com és de pervers el sistema editorial i la cadena del llibre en general. Te’n faries creus! I no vull dir res més perquè encara em picaran el crostó... Així que tal com vaig fer l’any passat i en la mateixa línia, com a bona persona autònoma, acabo aquest article pidolant i fent-te una petició directament i sense manies: aquestes setmanes i especialment per Sant Jordi… compra el llenguerut.