La nova consellera de Cultura, Laura Borràs, ha assegurat aquest dilluns que farà tàndem amb l'anterior titular de Cultura, Lluís Puig, "des de Barcelona i des de Brussel·les". Borràs ho ha dit en "l'emocionant dia" en el qual ha entrat per primera vegada al Departament de Cultura com a consellera. Ha recordat quan va entrar al despatx del llavors conseller Ferran Mascarell i li va proposar dirigir la Institució de les Lletres Catalanes. "Avui no torno amb gust en el sentit que qui hauria d'estar en aquest despatx és el conseller Puig". Ha assenyalat que aquest dimarts farà "simbòlicament" el traspàs de carteres amb Puig a Brussel·les i es reunirà amb ell. Borràs ha assegurat que la prioritat és clara: "Tornar a posar en marxa el batec cultural del país que no s'ha aturat mai ".

Borràs, visiblement emocionada, ha anat saludant als treballadors del Palau Marc entre llargues abraçades, petons i somriures. Ha explicat que es reuniria amb els treballadors a qui se'ls ha d'agrair la feina feta per "travessar aquest trajecte tan dur que ha estat el període d'aplicació de l'article 155".

En aquest context, ha indicat que ara "obriran portes i que entri la llum" i que dinamitzaran la cultura i ho faran "amb tàndem des de Barcelona i des de Brussel·les intentant comptar amb la col·laboració de tots". "La prioritat és posar-nos en marxa, la cultura ha patit molt en aquest període i ja venia fent-ho d'abans, perquè la intervenció econòmica va ser anterior en àmbits de la cultura a l'aplicació de l'article 155", ha afegit la nova consellera, qui ha declarat que "s'ha de tornar a posar en marxa el batec cultural del país que no s'ha aturat mai i mereix tota l'atenció".