Aquest divendres 11 de desembre s'estrena als cinemes La dona il·legal, l'últim film del director català Ramon Térmens. La pel·lícula, candidata als Premis Gaudí, és un drama amb transfons social que denuncia la situació de immigrants als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) de l’Estat Espanyol.

L'obra és una coproducció de Segarra Films i Mimesis Film i compta amb actors com Daniel Faraldo (Ricas y Famosas, Por encima de la ley), qui protagonitza el film i també firma el guió amb Térmens, Isak Férriz (Bajo cero, Gigantes), Yolanda Sey, Boris Ruiz (Merlí, Los sin nombre), Montse Germán (Com si fos ahir, El patio de mi cárcel), Ángels Bassas (Entre las piernas, Pàtria), Jorka Lasaosa (Narcos: México, Yo soy la Juani), Klaudia Dudová (Nunca estamos solos) o Adeline Flaun (Com si fos ahir, Jean François y el sentido de la vida).

la dona il·legal MP comunicacion

Un fals suïcidi dins del CIE

El film narra la història de Fernando Vila, un advocat d'immigració que té per objectiu evitar la deportació d'una jove kosovar, Zita Krasniqi. Aleshores, però, el personatge interpretat per Klaudia Dudová apareix mort en un Centre d’Internament d’Estrangers. Oficialment, segons apunten les autoritats, es tracta d'un suïcidi.

A partir d'aquest moment, l'advocat buscarà l'ajuda de l'única amiga de la víctima, Juliet Okoro, una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre intenta resoldre el misteri, s'haurà d'enfrontar a l'oposició del cap de policia Oriol Cadenas i descobrirà la corrupció, els abusos sexuals i els falsos suïcidis que succeïxen dins del sistema de deportacions de l’Estat espanyol.  

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat