Mireia Vilanova, una jove productora de cinema assentada des de fa més de dos anys a Los Ángeles, acaba de ser elegida per l'Acadèmia de Cinema Britànic per participar en el Bafta Newcomers Program del 2020, un prestigiós programa en marxa des del 2007 que persegueix tant reconèixer com donar suport la nova generació de cineastes internacionals establerts en Los Angeles i Nova York.

Segons l'acadèmia britànica, els candidats seleccionats han demostrat una trajectòria sòlida que poden beneficiar-se de les oportunitats de desenvolupament, educació i networking.

Mireia Vilanova2Mireia Vilanova durant un rodatge / Mireia Vilanova

Un 78% de dones

En l'edició d'aquest any hi ha una presència rècord de dones, que representen el 78% artistes seleccionats entre qui es troben actors, directors, productors, guionistes, compositors, cinematògrafs, entro altres.

Vilanova, nascuda a Barcelona, és una productora independent establerta a Los Angeles. En el seu cas, va estudiar Comunicació Audiovisual entre 2013 i 2017 a la Universitat Pompeu Fabra, on va ser la primera de la promoció. A més, és graduada del Màster de Producció de Cinema i Televisió de la Universitat del Sud de Califòrnia (Peter Stark Producing Program), que va poder estudiar gràcies que va rebre la beca "La Caixa". Aquest màster està dirigit per Larry Turman, que és productor de la llegendària pel·lícula El Graduado.

Al llarg de la seva carrera laboral, ha estat cap de producció de Barça TV i també va participar en DeAPlaneta. A Los Ángeles ha treballat en Lionsgate, Anonymous Content oGaumont i, actualment, és coordinadora en l'estudi independent Entertainment One.

Ara, es troba treballant en la postproducció el llargmetratge documental "Els 14 del Portal", sobre el cas Can Vies de 2014. D'altra banda, la seva primera pel·lícula "Two Sisters", escrita pel director català David Moragas ("A Stormy Night"), està en fase de desenvolupament.

D'altra banda, els seus projectes han estat seleccionats en festivals de tot el món, inclòs, Tiro Dominical, de l'espanyol Pablo Riesgo, així com The First Color, Of Hearts o CastlesOutfest, el festival de cinema LGTB més important del món. També ha estat guanyadora de la 2019 NYU Purple List i el 2020 Robert S. Ferguson Motion Picture Marketing Award.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat