La sala d’actes de la Cambra de Comerç de Lleida va aglutinar ahir al vespre més de seixanta persones en la presentació del Club El Nacional a les terres de Ponent. En la segona de les tres presentacions territorials que el diari està celebrant arreu del territori, l’acte va comptar amb les intervencions de José Antich, Jordi Barbeta i Iu Forn.

 MG 5159

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, va ser l’encarregat d’inaugurar formalment la xerrada. L’acte va aplegar a la primera fila de platea a les personalitats polítiques més importants de la zona, entre les quals Ramon Farré –Delegat de la Generalitat a Lleida- i l’alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, que va protagonitzar l’anècdota de la nit; arribat directament del Ple de Pressupostos de l’Ajuntament, la presència del màxim representant de la ciutat va permetre a Jordi Barbeta fer un incís en la seva intervenció per preguntar-li a Pueyo, amb sornegueria, com havia anat el Ple. Davant la resposta positiva de l’alcalde, l’afirmació que els pressupostos municipals havien estat aprovats va despertar els aplaudiments espontanis de tota la sala. Altres convidats presents van ser Jordi Latorre -vicepresident 1r de la Diputació de Lleida-, Ferran Accensi -vicepresident 4rt de la Diputació de Lleida- o Eloi Bergós -alcalde de Penelles i diputat per la Noguera-.

ClubElNacional_Lleida_JoseAntich 33 @sergialcazar

D'esquerra a dreta: Ramon Farré, Delegat de la Generalitat a Lleida; Miquel Pueyo, alcalde de Lleida; José Antich, director d'ElNacional.cat; Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç Lleida; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Jordi Barbeta, periodista d'ElNacional.cat

ElNacionalClub Sergi Alcàzar Lleida

La xerrada va ser un col·loqui amè i proper en el qual José Antich, Iu Forn i Jordi Barbeta van reflexionar sobre el paper actual de la premsa digital i com els diaris 2.0 han guanyat la partida als diaris de paper. Forn, que duia a la mà un exemplar del The New York Times que havia comprat a l'estació de tren, va mostrar-lo públicament afirmant que allò aviat seria un fòssil. “Quants de vostès passegen el diumenge amb un diari sota el braç?”, va preguntar Forn al públic. Davant l’absència de respostes, Barbeta va preguntar als assistents quants d’ells duien un telèfon mòbil a la butxaca, en canvi. Aquest cop sí, un mar de mans aixecades va demostrar el que Antich havia vaticinat pocs segons abans: “La informació, al sXXI, ha de ser directa i en directe, a l'abast d'un sol clic amb l'aparell que duem a la butxaca”.

ElNacionalClub Sergi Alcàzar 30 Lleida

L’acte va cloure amb el protagonisme dels assistents, que durant més de mitja hora van fer diverses preguntes relacionades amb l’actualitat política del país, el paper de la premsa digital com a arma democratitzadora de la informació o el poder  de les xarxes socials en els esdeveniments polítics del present, com per exemple el fenòmen del Tsunami Democràtic. La setmana vinent el Club El Nacional celebrarà la presentació territorial a Girona, a part d'altres actes adreçats als seus membres i que, a partir de l'any 2020, comptaran amb la presència de diverses personalitats rellevants del món de la política, la cultura o la societat.

ElNacionalClub Sergi Alcàzar 32 Lleida

El Club El Nacional és un lloc de confluència de tots aquells que confien en nosaltres, ens estimulen amb els seus elogis i les seves crítiques i amb qui compartim una visió de Catalunya. Si encara no n'ets soci/a, pots apuntar-t'hi aquí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Logo Club El Nacional blanc
club el nacional Començar El Nacional