ElNacional.cat va néixer amb el propòsit que, d'una vegada per sempre, el relat mediàtic sobre Catalunya no es cuini a Madrid, ni tampoc en contra dels interessos dels catalans. Alguna cosa haurem fet bé: fa cinc anys, ElNacional.cat era un blog on treballaven vuit persones i ara és el primer diari digital nadiu de Catalunya amb prop de 40 persones en plantilla i altres tants col·laboradors. El diari fundat i dirigit per José Antich és una de les històries d’èxit d’aquest país, ja que mai cap digital a Catalunya havia fet els registres d’ElNacional.cat: som el més jove dels digitals catalans, fa un any i mig llarg ens vam posar líders entre els col·legues sense versió impresa i ara som els segons entre tots, tinguin o no edició en paper.

La culpa de tot això és, sobretot, teva i dels que ens llegiu. Ara us volem venir a veure i que ens conegueu, per això hem organitzat una gira en la qual visitarem Tarragona, Girona i Lleida amb la presència del director, José Antich, i algun dels noms que veus signar al diari, com l’Iu Forn i el Jordi Barbeta. Cap dels tres necessita presentació.

Volem que ens pregunteu el que vulgueu i, sobretot, presentar-vos el Club El Nacional, una iniciativa singular pensada per aprofundir la relació amb els nostres lectors, reforçar el seu nivell de pertinença i el seu suport al periodisme que practiquem, i crear una comunitat de partidaris del diari i de la seva línia editorial que, amb el seu suport, ens permetin de mantenir-lo com fins ara: amb accés totalment de franc. Aquest projecte, també persegueix preservar al màxim la llibertat del diari, intentar portar-lo al lideratge de la premsa a Catalunya i protegir editorialment la nostra particular mirada del país davant de qualsevol amenaça externa o boicot publicitari.

Volem que la comunitat del Club El Nacional aplegui sota un mateix paraigua totes les sensibilitats polítiques, econòmiques, socials i ciutadanes que convergeixen en un punt: Catalunya s'ha guanyat el dret a formar part del concert internacional de països que han tingut l'oportunitat al llarg de la seva història d'exercir el seu dret a l'autodeterminació fins a les últimes conseqüències.

Els diaris digitals, que han desbancat com a canal informatiu els vells diaris de paper, ofereixen una oportunitat única per capgirar el mapa mediàtic català que durant dècades s'ha mantingut substancialment inalterable. La nova Catalunya ja no accepta que el centre de decisió de tots els instruments que necessita, siguin polítics, econòmics o empresarials, sigui a Madrid i no a Barcelona. Això ha de fer-se fins i tot més visible també en el món de la comunicació.

Amb la fórmula del soci o partidari d'ElNacional.cat, aquells que hi contribueixin, amb la seva acció compromesa, estaran ajudant a mantenir gratuït el diari per a altres persones. Serà un compromís individual que permeti preservar i eixamplar la comunitat de lectors que ja tenim i amb qui compartim el desig d'un país lliure.

El Club El Nacional serà un lloc de confluència de tots aquells que confien en nosaltres, ens estimulen amb els seus elogis i les seves crítiques i amb qui compartim una visió de Catalunya. Gràcies a aquesta voluntat de trobada amb els nostres partidaris, els socis del club podran, entre altres coses, accedir a reunions periòdiques en diferents formats amb periodistes i col·laboradors del diari i assistir a conferències o xerrades exclusives amb personalitats del món polític, econòmic i cultural. I també si ho volen, tenir descomptes amb la targeta del Club que se'ls lliurarà.

Et volem presentar aquest projecte i estarem prop teu els dies que venen, per tant et convidem a assistir a qualsevol de les dues xerrades territorials que celebrarem en els properes dies. A Tarragona ja ho hem fet. El calendari de la gira és aquest:

Lleida: 9 de desembre. Sala d’actes, Cambra de Comerç (Anselm Clavé, 2), 19:00

Girona: 16 de desembre. Sala d’actes, Casa de Cultura (Plaça Hospital, 6), 19:00

sala general el club tarragona

La presentació del Club El Nacional a Tarragona va ser èxit. Foto: Mria Comas

Si ElNacional.cat és el teu diari, no dubtis en formar-ne part. T’hi esperem.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat