El director de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, ha estat elegit per unanimitat com a nou president del Consell de Mecenatge de la Fundació Gran Teatre del Liceu de Barcelona, fruit d'una proposta de la Comissió Executiva del coliseu per donar més pes a la representació privada i del mecenatge, que suposa el 14% d'ingressos.

Segons ha anunciat el teatre aquest dilluns en un comunicat, Giró prendrà el relleu de Salvador Alemany, qui fins ara ocupava aquest càrrec a més de la seva funció com a president de la fundació, que va assumir el passat 8 de setembre de 2015, en substitució de Josep Vilarasau.

Giró (Barcelona, 1964) ja formava part del Consell de Mecenatge en representació de La Caixa, i Luís Herrero continuarà sent vicepresident en representació del Banc Santander.

Ambdós formen part del patronat del Liceu juntament amb dues vocals addicionals de mecenatge que són Carlos López Blanco i Alfonso Rodés, en representació de Telefónica i del Grup Havas, respectivament.

L'objectiu és també reforçar la captació de recursos i consolidar aquesta faceta del finançament previst en el nou Pla estratègic i de sostenibilitat 2017-2021, que pròximament aprovarà el patronat de la fundació.

La nova presidència coincideix amb l'anunci el passat 6 de febrer dels nous beneficis fiscals coincidint amb el 20 aniversari de la reobertura del teatre, i que ha estat considerat com a 'Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic' per part de l'Estat entre 2016-2019.

Beneficis fiscals

Aquest benefici, que pot arribar al 90% de les aportacions, preveu convertir-se en una oportunitat de canvi en el mecenatge amb uns beneficis fiscals que volen incentivar la inversió privada.

En la temporada 2015-2016 el mecenatge va assolir els sis milions d'euros, consolidant la recuperació iniciada el 2014 i que ha tancat el període 2014-2016 amb un augment del 20%, trencant la tendència negativa que va tenir el mecenatge entre 2005 i 2013.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat