La jaula de las locas (La cage aux folles), l'obra de teatre de Jean Poiret que ja s'ha convertit en tot un clàssic, amb diverses versions cinematogràfiques, arriba al Teatre Tívoli de Barcelona en versió musical, en gran format, amb 23 actors i 8 músics, i amb direcció d'Àngel Llàcer, que també fa d'actor principal. La direcció musical va a càrrec de Manu Guix. Es tracta de la història d'una parella gai, Georges, gerent d'un night club, i Albin, l'estrella del local, i del problema que sorgeix quan han de rebre als ultraconservadors pares de la nòvia del fill del Georges. Una comèdia d'equívocs, però que va més enllà del simple divertimento i que conté un clar missatge en favor de la llibertat, tot pretenent difondre les "ganes de viure". Ja hi ha 10.000 entrades venudes, i s'espera una gran afluència de públic. L'obra, per a tots els públics, es podrà veure al Tívoli fins al març, però de moment ja estan a la venda les entrades fins al desembre. Després és probable que comenci una gira, però pel moment Llàcer no confirma res.

De plena actualitat

Llàcer ha volgut destacar que tot i que aquesta obra es va estrenar fa 45 anys, està plenament en vigor, i ha recordat el cas de l'autocar de Hazte Oír. "Cada cop hi ha més gent ultraconservadora", apunta Llàcer", i "cada cop ens volen retallar més les llibertats", afegeix. Per això el director creu que és més important que mai representar aquesta obra que és "tot un cant a la llibertat i al coratge de nedar a contracorrent". L'adaptació és molt fidel a l'original nord-americà, tant pel que fa a la música com al guió, però Llàcer confessa que ha volgut fer una picada d'ull a l'actualitat en fer que el sogre ultraconservador s'assemblés sospitosament a Mariano Rajoy.

jaula de las locas tivoli acn

Tot en gran

Aquest és un musical que aspira a ser com els grans musicals de Broadway: amb una durada de 2 hores i mitja, amb una orquestra de 8 músics, però que "dona la sensació d'escoltar una gran orquestra" (segons Manu Guix), amb una música "del Broadway més clàssic"... S'inspira directament en la versió de gran format de l'obra que van presentar a Broadway, el 1982, Jerry Herman i Harvey Fierstein. No s'han estalviat esforços en aquesta superproducció musical. De fet, 1.050 persones van enviar el seu currículum per participar a l'obra, i els organitzadors van fer el càsting a més de 600 persones, per a triar a la trentena de participants. Al llarg de l'obra hi ha 140 canvis de vestuari i s'interpreten 13 cançons, algunes de les quals són autèntics referents dins del teatre musical.

jaula de las locas acn

Amor i humor

La jaula de las locas és un espectacle sobre un tema conflictiu, però que l'aborda amb absolut optimisme. De fet, el tema principal és La vida empieza hoy, no és si no un cant a viure la vida i a alliberar-se de prejudicis i complexos. Aquesta és una obra que ha tingut un èxit insospitat a nivell mundial. Diuen que des que es va estrenar, mai no ha deixat de representar-se, i que ha arribat a teatres de tot el Planeta. Ara aterra al Tívoli decidida a ser un dels grans espectacles musicals de la temporada barcelonina.