Jarabe de Palo ha anunciat aquest dimarts que oferirà 17 concerts a diferents ciutats durant els mesos de febrer, març i abril de 2024 per homenatjar Pau Donés, el seu vocalista i principal impuls creatiu, mort el 2020 a causa d'un càncer de còlon. "Conscients de l'empremta que ha deixat, els amics i la família de Pau vam decidir treballar en la idea d'un espectacle en format de concert per homenatjar-lo com a músic, compositor i persona", ha explicat el seu germà Marc Donés en un comunicat.

Conscients de l'empremta que ha deixat, els amics i la família de Pau vam decidir treballar en la idea d'un espectacle en format de concert per homenatjar-lo com a músic, compositor i persona

La banda original i tres vocalistes seleccionats

Les cançons, interpretades per la banda original i tres vocalistes seleccionats, seran disset temes compostos per l'artista que mostren les diferents etapes musicals per les quals ha transitat el grup en els seus 24 anys de trajectòria, entre les quals La Flaca, Grita, Dos días en la vida, Duerme conmigo i El lado oscuro. Tronco Records, la discogràfica fundada per Donés, ha confirmat que hi haurà concerts a Gijón (9 de febrer), Bilbao (10 de febrer), Pamplona (11 de febrer), València (15 de febrer), Múrcia (17 de febrer), Girona (23 de febrer), Mallorca (8 de març), Santiago de Compostel·la (15 de març), la Corunya (16 de març), Lleida (22 de març) i Saragossa (23 de març). A més, tocaran a Sevilla (4 d'abril), Màlaga (5 d'abril), Granada (6 d'abril), Alacant (12 d'abril), Barcelona (26 d'abril) i Madrid (27 d'abril), on s'acabarà aquesta gira tribut. L'espectacle comptarà a més amb projeccions en vídeo en què es reflectiran "lliçons de vida" de Pau Donés, que va morir el 9 de juny del 2020, amb 53 anys, després d'haver recaigut d'un càncer de còlon que li va ser diagnosticat el 2015.

Les cançons, interpretades per la banda original i tres vocalistes seleccionats, seran disset temes compostos per l'artista que mostren les diferents etapes musicals per les quals ha transitat el grup en els seus 24 anys de trajectòria

Jarabe de Palo va ser una de les formacions més populars de l'escena pop rock estatal des de finals de la dècada dels noranta. Formats el 1995 rere l'impuls de Pau Donés, a qui al llarg dels anys van acompanyar músic del renom de Álex Tenas, Jordi Mena, Tony "Chupi" Saigi,  Marià Roch; van viure ràpidament l'èxit gràcies a La Flaca, senzill total inspirat en un viatge que Donés va realitzar a Cuba. Lluny de quedar-se en un one-hit wonder, després d'aquella primera trobada amb les llistes d'èxits, arribarien altres temes ja convertits en clàssics com Depende, GritaBonitoDos días en la vidaEl lado oscuro. Nòmina que es completaria el 2020 amb la cançó pòstuma Eso que tú me das, publicada pocs dies abans de la seva mort.