La importància de ser Frank, la mítica obra d'Oscar Wilde sobre la hipocresia de la societat, retorna al Teatre Poliorama després de triomfar-hi la passada temporada i d'haver-se estrenat a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). L'àcid retrat de Wilde sobre la moral burgesa va ser produïda pel Teatre Nacional de Catalunya i per La Brutal i es podrà veure fins al 15 de març. Les entrades ja són a la venda a la pàgina web del teatre.

Wilde Importància dir se Frank Felipe Mena

El 16 de gener el Teatre Poliorama estrena la reposició de La importància de ser Frank, una de les obres de referència i la darrera escrita per Oscar Wilde. Un muntatge que tracta de demostrar que aquesta obra de 1895 manté tota la seva vigència.

David Selvas afirma que n'ha volgut fer una "adaptació fidel i alhora lliure". Amb la traductora, Cristina Genebat, van decidir que era molt difícil de canviar l'obra d'entorn sense desvirtuar-la; van rebutjar reflectir estrictament un ambient contemporani i van optar per no ubicar-la en cap època ni entorn concret. Però alhora van decidir convertir un personatge que escriu diaris (Cecily Cardew) en una dona que escriu cançons (en la línia el que havia proposat ja fa temps Alfonso Sastre). Això va ser possible gràcies a la Paula Jornet, que ha composat set temes per a l'espectacle (alguns basats en frases de Wilde i d'altres no). Tot això, "amb un to de faula". Selvas ha afirmat que aquesta és, sobretot, "una comèdia sobre la llibertat". La defineix com un cant a l'amor, a la festa, a la vida...

Wilde Frank importància dir se Felipe MenaSota la direcció de David Selvas, Jaume Madaula, Laura Conejero, Ferran Vilajosana, Paula Malia, Mia Esteve, Norbert Martínez i Paula Jornet protagonitzen els embolics amorosos d'aquesta divertida comèdia que interpel·la l'espectador qüestionant on són els límits de cadascú, per què ens autocensurem o com podem arribar a ser nosaltres mateixos vivint en plena llibertat en una societat cada vegada més conservadora i controladora de la intimitat de les persones.

Wilde importància Frank Dir se Felipe MenaAquest és el retorn de La importància de ser Frank després de l'èxit a la Sala Petita del TNC i al Teatre Poliorama la temporada passada. En aquesta ocasió, Jaume Madaula i Ferran Vilajosana prenen el relleu dels llavors protagonistes David Verdaguer i Miki Esparbé. L'obra, amb text traduït i adaptat per Cristina Genebat i David Selvas, compta amb la música en directe dels temes composats i interpretats per la també actriu Paula Jornet (Pavvla), que presenta una proposta musical que es mou entre el pop-rock i l'indie.