Els hotelers de Barcelona han demanat un acord perquè el museu de l'Hermitage s'instal·li a la ciutat, ja que consideren que es tracta d'un projecte que portarà turisme de qualitat. Es tracta, asseguren, d'un projecte que la ciutat no pot perdre i avisen que si no és aquí, s'acabarà instal·lant en un altre lloc.

En un context on la captació de nou turisme serà fonamental per recuperar-se de la crisi de la Covid-19, el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Mestre, ha dit que, si la ciutat fa una aposta pel turisme de qualitat, "no hi ha dubte que el turisme cultural ho és" i, si no hi ha infraestructures culturals de qualitat, aquest tipus de visitant no vindrà. "Si l'Hermitage ens permet accedir al turisme cultural benvingut sigui", ha afegit Mestre, encara que ha dit que, lògicament, s'ha de respectar la normativa vigent.

Ubicació convenient

El director general del Gremi d'Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha demanat que les parts es posin d'acord perquè l'Hermitage es quedi a Barcelona "en una ubicació que ens convingui a tots". 

El Gremi d'Hotels de Barcelona no és l'únic que s'ha posicionat a favor del projecte per instal·lar al port de Barcelona l'Hermitatge. També ho ha fet la Cambra de Comerç i altres entitats de la ciutat. Precisament la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, va insistir el juliol passat que defensarà fins al final la seva proposta de portar a la ciutat un Museu Hermitage i va advertir l'Ajuntament que pot aprovar el projecte perquè té les competències. Al parer de Conesa el projecte seria de gran ajuda en la recuperació de la zona, atrauria turisme de qualitat i no costaria un euro públic perquè és finançat de forma 100% privada.

L'Ajuntament de Barcelona va aturar el projecte el gener del 2020 en considerar que la ubicació triada, a tocar de l'Hotel vela a tocar de la nova bocana del port, no és l'adient. Igualment va argumentar que el projecte presentava un risc per a la seguretat, problemes de circulació, dubtes de la viabilitat econòmica i nul projecte cultural. 

 

Imatge principal, maqueta del projecte del museu Hermitatge / EP