El Port de Barcelona no vol perdre el projecto del Museu Hermitage. La presidenta del port, Mercè Conesa, ha insistit que defensarà fins al final la seva proposta de portar a la ciutat un Museu Hermitage i ha advertit l'Ajuntament que pot aprovar el projecte perquè té les competències.

Conesa es va mostrar taxatiu sobre aquest assumpte en una trobada digital que va mantenir aquest dijous amb mitjans respecte que l'equip de govern de l'Ajuntament, dirigit per Ada Colau, veti un projecte que seria de gran ajuda en la recuperació de la zona, atrauria turisme de qualitat i no costaria un euro públic perquè és finançat de forma 100% privada.

Museu Hermitage Barcelona ACN

Imatge del projecte de Museu Hermitatge a la ciutat de Barcelona. Foto: ACN

Turisme de qualitat

"És un projecte privat de tipus cultural que, en aquest moment, pot portar una oferta de turisme de qualitat a Barcelona. Aquesta iniciativa pot generar llocs de treball a la ciutat", va insistir Conesa, que va remarcar la voluntat del Port de Barcelona de convertir-se en un motor de creació d'ocupació per a la ciutat.

Conesa, que compta| amb el suport de l'Associació de Veïns de la Barceloneta i de nombroses entitats del barri, va deixar entreveure que si l'Ajuntament manté la seva negativa a firmar el conveni es podria produir un conflicte institucional entre Port i el consistori.

Competència

Així va aclarir que la competència per atorgar una concessió dins de l'espai portuari és del Port i va manifestar la seva predisposició per a la firma d'aquest conveni: "Estem esperant respostes. El govern municipal ha de dir-nos de quina manera vol millorar alguns aspectes de la proposta com, per exemple, els temes relacionats amb la mobilitat. No entenem que se'ns pugui dir que no és el lloc adequat quan s'ha aprovat urbanísticament aquesta ubicació".

Segons diferents mitjans, el vet de l'Ajuntament a aquest projecte cultural ha cridat l'atenció d'un fons d'inversió d'origen xinès interessat en el solar per construir un centre comercial tipus 'outlet'. Paradoxalment, l'ús comercial no necessitaria cap conveni i es podria iniciar l'obra sense problemes.