La 94º edició dels premis de cinema més importants del món ja està aquí. Aquest diumenge, i després de dos anys de pandèmia, la cerimònia dels Oscar es tornarà a celebrar al teatre Dolby en una gala totalment presencial. Unes 2.500 persones hi assistiran, entre tots els nominats, convidats i acompanyants, però la covid no desapareixerà del tot, ja que tots ells (a excepció dels presentadors i els artistes que hi actuen) estan obligats a presentar un certificat de vacunació i fins a dues proves PCR amb resultat negatiu. 

Aquest és un dels anys en què el públic se sent més proper als premis, abduïts per un canvi de paradigma audiovisual que permet veure moltes de les pel·lícules nominades a les plataformes: dels 10 títols nominats, sis es poden trobar en streaming a Netflix, HBO Max o Disney Plus, igual que moltes de les altres que participen en alguna de les candidatures. Com a favorita per endur-se l’estatueta més preuada, la de millor pel·lícula, aquest any parteix El poder del perro, de Jane Campion, la més nominada amb 12 nominacions, tot i que CODA, guanyadora de Sundance i comprada per Apple TV, li trepitja els talons per endur-se la categoria estrella.
 

el poder del perro 1200x900
El poder de perro és una de les grans favorites per endur-se l'estatueta de la màxima categoria. / Netflix

Quan es pot veure la gala i la catifa vermella dels Oscar 2022

Com mana la tradició, la gala començarà a les 2.00 (hora peninsular, una hora menys a les Canàries) de la matinada del diumenge a dilluns i la catifa vermella començarà una hora i dos quarts abans, a les 0.30. Aquest espai d’abans de la gala, que permet veure les celebrities just abans d’entrar al teatre, sol ser una de les parts més vistes i comentades a les xarxes, tant pels comentaris, curiositats i anècdotes dels possibles guanyadors com per conèixer quin dissenyador han triat per la vestimenta de gala.

A Llatinoamèrica, els horaris locals seran aquests: ​

  • Colòmbia: 19:00
  • Equador: 19.00
  • Perú: 19.00
  • Mèxic: 18.00
  • Xile: 21.00
  • Argentina: 21.00
  • Brasil: 21.00

On es retransmetrà la gala dels Oscar 2022?

Tant la gala com la desfilada de totes les celebritats es podran seguir per Movistar Plus, que tindrà una programació especial per donar cobertura als Oscar 2022. A partir de mitjanit començarà La noche de los Oscar, on es farà un repàs de les nominacions i les candidatures amb més possibilitats d’endur-se el premi. Estarà conduït per María Gómez i comptarà amb els comentaris de María Guerra, la cobertura al peu de la catifa vermella de Cristina Teva i les col·laboracions de Juan Sanguino, Elena Neira i Valeria Vegas. La retransmissió de l’esdeveniment començarà a les 0.00 tant pel canal Movistar Estrenos 2 (dial 31) com per #0 (dial 7). A Llatinoamèrica, els Oscar es podran seguir a través del canal TNT, que emitirá un especial que també inclourà un anàlisi dels nominats i de qui és possible que guanyi l'estatueta.