L'oscaritzat cineasta mexicà Guillermo del Toro dirigeix El callejón de las almas perdidas, nova adaptació de la novel·la escrita per William Lindsay Gresham el 1946. Aquest drama de suspens protagonitzat per Bradley Cooper, Cate Blanchet i Rooney Mara arriba als cinemes aquest divendres 21 de gener.

Vivint de la mentida

Explica el mateix cineasta que va descobrir la novel·la de William Lindsay als anys 90. Va quedar fascinat al moment. "A totes les meves pel·lícules, per a mi el monstre més gran no és el monstre, sinó l'ésser humà. De la novel·la em va captivar aquesta capacitat tan brutal que tenia l'autor per mirar-se a si mateix a través d'aquest personatge sense pietat, però entenent-ho", descobreix Del Toro.

De la novel·la em va captivar aquesta capacitat tan brutal que tenia l'autor per mirar-se a si mateix a través d'aquest personatge sense pietat, però entenent-ho

"Em va semblar molt interessant seguir a un personatge que viu de la mentida fins que en els últims instants de la pel·lícula s'ha d'enfrontar a la veritat", destaca el realitzador mexicà que a El callejón de las almas perdidas s'allunya de les criatures fantàstiques que solen poblar les seves pel·lícules més recordades, com El laberinto del fauno o La forma del aguaa, per endinsar-se en el cinema negre. "El cinema negre és un dels espectacles cinematogràfics més bonics i no l'he vist en gaire temps", afirma Del Toro que assegura que aquest és un gènere "que en cada dècada reflecteix fidelment el diferent moment social, polític i filosòfic en el qual hi ha fet".

8013948099001
Guillermo del Toro en l'estrena d'El callejón de las almas perdidas a Nova York. Foto: EFE

Veritat, mentida i perdó

El guanyador del Premi de l'Acadèmia va escriure el guió del film juntament amb la seva dona, la reconeguda guionista Kim Morgan. "El que decidim molt clarament Kim Morgan i jo, en escriure el guió, és que no volíem jutjar els personatges, volíem entendre'ls. La pel·lícula tracta de veritat, mentida, realitat i perdó," relata el mexicà.

En escriure el guió no volíem jutjar els personatges, volíem entendre'ls

A El callejón de las almas perdidas, un jove i ambiciós firaire (Bradley Cooper) amb un innegable talent per manipular la gent es confabula amb una psicòloga (Cate Blanchett) que és encara més perillosa que ell. La novel·la de William Lindsay Gresham ja va ser portada a la pantalla gran per Edmund Goulding el 1947 amb Tyrone Power i Joan Blondell com a protagonistes.

Al film dirigit per Del Toro acompanyen a Cooper i Blanchett, rostres tan coneguts com els de Toni Collette, Willem Dafoe, Rooney Mara, Richard Jenkins, Ron Perlman i David Strathairn.