El piano d'Elton John ha tret foc aquesta nit en el Palau Sant Jordi de Barcelona i, no només perquè a la pantalla el britànic hagi utilitzat aquest efecte, sinó perquè la passió amb la qual ha interpretat el seu repertori i amb la que l'ha rebut el públic han convertit el concert en un comiat gloriós. La gira amb què aquest artista de 76 anys diu adeu ha passat aquest dilluns per Barcelona, camí de l'Olimp de la música, per a alegria de les 16.000 persones que han acudit aquesta nit de dilluns i les altres 16.000 que ho faran aquest vespre en aquest mateix recinte, en les dues úniques dates espanyoles de Farewell Yellow Brick Road Tour. Una gira eterna, que va començar ja fa molt temps, el setembre de 2018, i a la qualñ encara li queden bastantes dates al calendari, com eternes són les seves cançons. També sembla etern: el poder de la seva veu i l'energia dels seus dits, que avui han tornat a córrer veloços pel teclat. Un talent potenciat, durant les més de dues hores de concert, per la mestria de la banda amb la qual viatja, que compta amb ni més ni menys que tres percussionistes -Nigel Olsson, Ray Cooper i John Mahon-, a més de la guitarra elèctrica de Davey Johnstone.

Una nit per no oblidar

Amb puntualitat britànica, a les nou de la nit, la pantalla gran de l'escenari s'ha omplert de flors per rebre Sir Elton John, que s'ha assegut davant el piano de cua|cola amb la intenció d'oferir un concert memorable, i ho ha aconseguit. "Bona nit Barcelona, estic molt content d'estar aquí per fi. Segur que veniu amb la il·lusió de veure un espectacle fantàstic, així que som-hi", ha dit entre la segona i la tercera cançó, Philadelphia freedom i I guess that's why they call it blues. Dit i fet. Des de la primera nota, que ha estat la de Bennie and the Jeats, la bona música ha estat la protagonista d'un concert, en el qual s'ha mantingut fidel al repertori que ve repetint des que va començar la seva llarga gira de comiat.

fe123f1d39798fd00c93a2afce2fde0314034788w
Elton John en la primera parada a Barcelona de la seva gira de comiat Farewell Yellow Brick Road Tour / Foto: Enric Fontcuberta / EFE

En cada un dels més de 300 concerts d'aquesta gira, concretament el d'avui ha estat el 306, la sorpresa no és el repertori, sinó comprovar la gran quantitat de bones cançons que ha compost al llarg de la seva vida i amb quin talent les interpreta. Un públic intergeneracional, encara que majoritàriament madur, ha ballat amb The bitch is back, I'm still standing, Crocodile rock i Saturday night's alright for fighting, en el tram més festiu del concert, i s'ha entendrit a Sorry seems to be the harderst word o Candle in the wind, aquesta última només amb veu i piano. La banda ha brillat especialment a Levon i el públic ha agraït fervorós Rocket man, Tiny dancer, Sad song i Your song.

He estat 10 vegades actuant a Barcelona i 44 a Espanya. Mai no us oblidaré, esteu al meu cap i al meu cor

Elton John s'ha aixecat del piano després de cada cançó per donar les gràcies al públic i en dues ocasions ha recorregut l'escenari de punta a punta per poder mirar de cara a tots els presents, malgrat les dificultats per moure's que té des que es va lesionar el maluc. Una lesió que, juntament amb la covid, va ser la causa que la gira s'hagués de suspendre i, després de reprendre-la, s'hagi allargat tant. "He estat 10 vegades actuant a Barcelona i 44 a Espanya. Mai no us oblidaré, sou al meu cap i al meu cor", ha dit Elton John abans de cantar Goodbye yellow brick road, l'últim tema del concert, i desaparèixer en direcció cap a les altures.