Mig centenar de persones van omplir ahir al vespre l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona en la tercera i última xerrada de la gira de presentació del Club El Nacional que el diari ha fet en les darreres setmanes a Tarragona, Lleida i, ahir, Girona.

CEN_Girona 2

L’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, va donar el tret de sortida a l’acte amb una afectuosa rebuda a José Antich, Iu Forn i Jordi Barbeta. La màxima representant política de la capital del Gironès va destacar “la feina determinant  que diaris com ElNacional.cat fan pel país, sobretot en aquests temps de manipulació informativa en els quals els conceptes de veritat i mentida es confonen constantment”. A part de l’alcaldessa, a primera fila, entre els convidats, també hi van figurar M. Àngels Planas -1a Tinenta d'Alcaldia de Girona-, Francesc Ten i Gemma Geis, diputats ambdós al Parlament de Catalunya.

ClubEN_Girona 1

Seguint el fil de les paraules de Madrenas, José Antich va afirmar que precisament un dels motius fundacionals d’ElNacional.cat va ser la voluntat d’edificar un projecte informatiu sòlid i veraç que posés llum a les veritats de la realitat catalana que, sovint, des de Madrid es volen amagar. “El mapa mediàtic és hostil al sobiranisme, per això, per a nosaltres, preservar la llibertat del diari és més necessari que mai si el que volem és realment aconseguir que el relat mediàtic sobre Catalunya no es cuini a 650km de casa nostra”.

CEN_Girona 3

Que ElNacional.cat és un projecte que pren partit sense ser partidista ho va posar de manifest Jordi Barbeta, articulista de capçalera del diari. Barbeta va remuntar-se cinc anys enrera, quan vivia a EE.UU. fent de corresponsal internacional, per afirmar que tornar d’Amèrica i començar a escriure a ElNacional.cat havia significat per a ell deixar de sentir-se un simple informador per esdevenir un opinador compromès, sense pèls a la llengua. En paraules seves, “quan vaig tornar de Washington, en la plenitud del Procés, vaig adonar-me que a casa nostra l’actualitat ja no eren simplement notícies, sinó fets que ens afectaven directament a nosaltres i davant dels quals calia prendre partit”.

CEN_Girona 4

L’última intervenció de la xerrada va ser d’Iu Forn, que va insistir en com d’important són els lectors per a algú com ell, autor d’un article diari. “D’aquesta xarxa de lectors que ens llegeixen neix la idea del Club El Nacional”, va reblar Forn, “una comunitat de membres que ens ajudi a fer que el diari depengui d’aquells qui el llegeixen i no pas d’interessos ecomòmics hostils a la nostra forma de comprendre la realitat".

CEN_Girona 5

L’acte va cloure amb la intervenció dels assistents, que durant més de vint minuts van fer diverses preguntes relacionades amb l’actualitat política del país, com per exemple les conseqüències dels resultats de les eleccions britàniques i el possible segon referèndum a Escòcia o, evidentment, la possibilitat que Carles Puigdemont, Toni Comín o Clara Ponsatí esdevinguin properament eurodiputats al Parlament Europeu.

V6B0591

El Club El Nacional és un lloc de confluència de tots aquells que confien en nosaltres, ens estimulen amb els seus elogis i les seves crítiques i amb qui compartim una visió de Catalunya. Si encara no n'ets soci/a, pots apuntar-t'hi aquí.