En una sala d’actes de la Cambra de Comerç de Tarragona que va quedar petita, el Club El Nacional s'ha presentat aquest dimecres a la tarda-vespre en terres tarragonines, en el primer dels tres actes de la gira que el diari celebrarà per tot el territori català aquest 2019 per promocionar aquesta iniciativa i explicar l'evolució del diari, la seva trajectòria i la consolidació com a líder dels diaris nadius digitals a Catalunya. L’acte, que va comptar amb la presència de José Antich, Iu Forn i Jordi Barbeta, va aplegar gairebé cent persones, entre les quals destacaven algunes personalitats polítiques de la zona com, per exemple, l'alcalde de la capital, Pau Ricomà, i el secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós, així com representants de la societat civil com la presidenta de la Cambra, Laura Roige.

sala general el club tarragona

Precisament va ser l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, l’encarregat d’encetar la xerrada. En les seves paraules va destacar el fet que El Nacional hagués triat Tarragona per iniciar la seva gira pel país i la capacitat del diari per, en molt poc temps, "convertir-se en un referent imprescindible" en el context polític actual. "El Nacional no és dels uns ni dels altres, és de tots", va assenyalar el primer edil de la ciutat. Després que el màxim representant polític tarragoní donés la benvinguda formal a la ciutat als representants del diari, el seu director, José Antich, va presentar als assistents el projecte d’ElNacional.cat i del seu club de membres, posat en marxa fa un mes i mig. “El nostre objectiu és seguir oferint informació directa i en directe de tot el que pasa com fins ara, i que tots els nostres continguts continuïn sent gratuïts, per això el Club El Nacional és una forma de contribuir a fer possible que tothom pugui informar-se de forma oberta”, va afirmar.

 V6B3534

El Club ElNacional i Alcalde de Tarragona

A continuació Jordi Barbeta i Iu Forn van sumar-se a una petita taula rodona en la qual els tres membres d’ElNacional.cat van reflexionar sobre el paper actual de la premsa digital i com els diaris 2.0 han guanyat la partida als diaris de paper i han permès “democratitzar la informació”, en paraules de Barbeta. ElNacional.cat té aquesta vocació, i és per aquest motiu que el diari, basant-se en el control i el registre de visites d’una notícia o una altra, ofereix als lectors allò que els agrada, convertint-los —convertint-vos— en el fonament principal de la línia editorial. Precisament l’acte va cloure amb un torn de preguntes dels assistents, és a dir, amb el protagonisme dels nostres lectors.

 V6B3605

En les setmanes que venen, tal com vam anunciar fa pocs dies, el Club El Nacional celebrarà dues presentacions territorials més, a Girona i a Lleida, respectivament, a part d'altres actes adreçats als seus membres i que, a partir de l'any 2020, comptaran amb la presència de diverses personalitats rellevants del món de la política, la cultura o la societat.

Jordi Barbeta El Club ElNacional

El Club ElNacional a Tarragona

El Club El Nacional és un espai de confluència de tots aquells que confien en nosaltres, ens estimulen amb els seus elogis i les seves crítiques i amb qui compartim una visió de Catalunya. Si encara no n'ets soci/a, pots apuntar-t'hi aquí

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat