Gabriel Rufián fa una aparició fugaç al videoclip Que no s'aturi, del grup Catfolkin. Es tracta del tema que dóna títol a l'àlbum Que no s'aturi (Discmedi Blau), en què el to reivindicatiu es combina amb l'esperit festiu i amb grans dosis d'ironia.

Catfolkin explica com és Sant Esteve de les Roures, un poble "d'una radicalitat sense límits" on la gent pixa ratafia, beu crema catalana, pren pa amb tomàquet amb allioli i canten La Santa Espina mentre fan l'amor. I allò més important: ens ubica aquest poble tan buscat: és prop de les platges de Lleida. I és que Catfolkin troba el poble, al vídeo, gràcies a la inestimable ajuda de Gabriel Rufián.
Que no s'aturi és un cant a l'amor a la vida, al cant, al ball i a la festa... Però també és tota una declaració d'intencions: "Mai no ens rendirem".
Aquest vídeoclip és el segon de l'àlbum Que no s'aturi (el primer era Dit i fet), inspirat en els versos de La pell de brau de Salvador Espriu: "A vegades és necessari i forçós / que un home mori per un poble, / però mai no ha de morir tot un poble / per un home sol".
Aquest és un àlbum en clau de folk,  funk, rock festiu, country, reggae i ska, tot barrejat  amb una bona guarnició de cultura popular catalana. La banda Catfolkin, creada fa tres anys, està integrada per set músics, que es reclamen hereus "del més pur folk tavernari".
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat